Utcát neveztetnének el róla

Domokos Gézára emlékeztek

212

Domokos Gézára emlékezett a Kriterion Alapítvány pénteken, az író, politikus születésének 90. évfordulóján, Csíkszeredában. A családias hangulatú rendezvényen megkoszorúzták a Kriterion Ház falán elhelyezett Domokos Géza-plakettet, Hunyadi László szobrászművész alkotását.

Koszorúzás az emlékplakettnél. Nem hagyják feledésbe merülni Fotó: László F. Csaba

Hajdú Áron, a Kriterion Alapítvány igazgatója az egyik legnagyobb erdélyi magyarnak nevezte Domokos Gézát. Hozzáfűzte: az általa vezetett alapítvány kötelessége, hogy ne engedje a feledésbe veszni azt az életutat, amelyet a jeles közéleti személyiség bejárt, valamint az általa vallott világnézetet, amely nem a konfrontáción, hanem egymás tiszteletén alapult.
– A Kriterion Alapítvány kuratóriuma megpróbálja továbbvinni azt, amit Géza bácsi ránk hagyott. Egyébként hálátlan feladat ez, mert igen magas színvonalnak kellene megfelelni, tudva azt, hogy ő lát minket – fogalmazott Hajdú Áron. Az alapítvány vezetője ugyanakkor elmondta: a kuratóriumuk új kezdeményezésen gondolkodik, várhatóan kérni fogják, hogy utcát nevezzen el a város vezetése Csíkszeredában Domokos Gézáról.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.