szerda, november 25, 2020
custom_html_banner1

Hirdetés

Úszó szakosztályt indít a VSK

Versenysport szintjén akar foglalkozni a VSK Csíkszereda az úszással, és ennek érdekében a szakosztályt is elindította, amelynek vezetője és egyben edzője Trandafir Norbert lesz. A VSK tehát utánpótlás-neveléssel nem fog foglalkozni, hanem azt a létező két klubtól kapná, szerződés keretében.

Egy úszóklub – Swim to Perfection –, illetve egy úszást tanító egyesület – 4seasons – után a VSK Csíkszereda is úszó szakosztály indít. Mindezt egy sajtótájékoztató keretében jelentették be, amelyen Ábrahám Előd képviselte a várost mint tanácsos, illetve Trandafir Norbert, a VSK edzője és egyben a szakosztály vezetője. Az elmondottakból kiderült, hogy a VSK nem a tömegsporttal, hanem versenysporttal fog foglalkozni. Az utánpótlás-nevelést rábízza a létező úszóklubra, illetve egyesületre, akiktől majd a felnevelt és arra alkalmas úszót átveszik és tovább versenyeztetik. A jelenlegi két sportentitás, illetve a VSK között szerződés fogja szabályozni az együttműködést, amennyiben erre előbbiek hajlani fognak.
– A klub olyan gyerekeket akar leigazolni, akik versenyszerűen akarnak úszni és meg fognak felelni bizonyos kritériumoknak – fogalmazott Trandafir. A kritériumok között szerepelt a tehetség, hogy milyen szinten áll az úszással, hogy belefér-e egy bizonyos időbe.
A VSK szeretné megreformálni az uszodai sávelosztásokat, hogy a kezdők, a középhaladók, illetve a haladók is megkapják a megfelelő időt, illetve úszásmennyiséget a fejlődésük érdekében. E sávelosztások viszont még nem letisztázottak.
A VSK-nak jelenleg három sportolója van, akik legközelebb márciusban az országos bajnokságon Bákóban fognak versenyezni. Trandafir megjegyezte, hogy edzői, illetve oktatói továbbképzőket is szeretnének rendezni azoknak, akik a Csobbanóban dolgoznak, illetve hogy a várostól erre az esztendőre 150 ezer lej támogatást kért.

Darvas Attila

Előző cikkOscart kaphat
Következő cikkHazajött az SZKC

Kapcsolódó cikkek:

14,234RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb