Ünnepség Székelyudvarhelyen

450 éves a Magyar Unitárius Egyház

590

A vallásszabadság törvénye kihirdetésének és a Magyar Unitárius Egyház fennállásának 450 éves évfordulója alkalmából szerveznek ünnepséget 2018. május 5-én, szombaton 9 órától kezdődően Székely­udvarhelyen.

Aprogram 8.30 és 9.00 óra között bejelentkezéssel veszi kezdetét, 9.00 és 10.30 között várható a zászlók bevonulása. Áhítatot mond Simó Sándor székelyudvarhelyi lelkész-esperes, majd köszöntők következnek: Bálint Benczédi Ferenc püspök, Dimény Csilla UNOSZ-elnök, Gálfi Árpád polgármester, Körösi Viktor Dávid konzul, Miklós Zoltán múzeumigazgató, Simó Melinda köri UNOSZ-elnök szól az egybegyűltekhez.
Ezt követően sor kerül a vándorabrosz átadására és következnek a közgyűlési beszámolók. 11 órától kezdődik az ünnepi istentisztelet. Imát mond: Kelemen Szabolcs szentegyházi lelkész, a szószéki szolgálatot Solymosi Alpár csíkszeredai lelkész végzi. 12 órakor rövid ünnepi műsor veszi kezdetét, ezt követően dr. Czire Szabolcs előadását hallgathatjuk A magyar unitárius hitelvek sajátosságai címmel, 13.15-kor pedig a Haáz Rezső Múzeumban megnyitják az Egy az Isten – fejezetek az erdélyi unitarizmus történetéből című kiállítást.
A programok nyilvánosak, amelyekre az egyházközség híveit és a környéken élő más felekezetű híveket is sok szeretettel várják.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.