Ünnepi fényárban Csíkszereda

60

Advent első vasárnapjára kigyúltak az ünnepi fények a csíkszeredai Petőfi Sándor utcában, a Majláth Gusztáv Károly téren, a promenádon, valamint a Szabadság tér oszlopsorain, illetve fellobbant az első gyertyaláng a város adventi koszorúján is. Idén új elemekkel bővültek a karácsonyi fényfüzérek a Kossuth utcában, illetve egy 4-5 méteres fenyőfát állít a városháza a vasútállomással szembeni szökőkútnál is.

Helyükre kerültek az ünnepi fényfüzérek. Díszkivilágítás 91 ezer lejből Fotó: Balázs Árpád
Helyükre kerültek az ünnepi fényfüzérek. Díszkivilágítás 91 ezer lejből Fotó: Balázs Árpád

Idén a csíkszeredai polgármesteri hivatal 91 ezer lejt költött a megyeszékhely ünnepi díszkivilágítására. A már meglévő fényfüzérek és fényhálók mellett új elemekkel bővült Csíkszereda központi tereinek kivilágítása is.
– A Kossuth utcát a korábbi években használt, oszlopokra rögzített ünnepi, mikulásos, rénszarvasos motívumok helyett fényfüzérekkel díszítjük, de idén a vasútállomással szemben található szökőkútnál is fenyőfát állítunk, és ünnepi díszbe öltöztetjük – részletezte az idei újdonságokat Prigye Kinga, a városi önkormányzat munkatársa. A megyeközpontban a polgármesteri hivatal által megbízott cég munkatársai már a múlt héten elkezdték az ünnepi díszvilágítás felszerelését, hogy advent első vasárnapján kigyúlhassanak az ünnepi fények a Petőfi Sándor utcában, a Majláth Gusztáv Károly téren, a promenádon, valamint a Szabadság tér oszlopain, Szent Miklós napjára pedig a városközpont további részein: a Vár téren, a Központi parkban és a Kossuth Lajos utcában is felkapcsolják a karácsony közeledtét jelző ünnepi fényeket.
– A Vár téren található két körforgalomnál is megújul az ünnepi világítás – tette hozzá Prigye Kinga. A város tizenhárom méteres fenyőfáját idén is a csíksomlyói közbirtokosság adományozta, a keresztény jelképeket megidéző motívumok felhasználásával készült ezüstszínű díszeket pedig a Grafirka Egyesület készítette.
Vasárnap ünnepi műsor keretében gyújtotta meg az önkormányzat az adventi koszorú első gyertyáját, a szabadtéri rendezvényen Füleki Zoltán megbízott alpolgármester köszöntötte a városlakókat, Urban Erik ferences szerzetes fogalmazta meg adventi gondolatait és a csíksomlyói kegytemplom kórusának előadását hallgathatták meg a jelenlévők.
Csíkszereda Polgármesteri Hivatala minden adventi vasárnapon, délután 5 órától, a történelmi egyházak képviselőinek jelenlétében gyújtja meg a soron következő gyertyát, a szabadtéri eseményre pedig a környékbeli kórusok ünnepi műsorral készülnek.

Pál Bíborka

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek