Ünnepi és családias hangulatot ígérnek

81

Idén ünnepli fennállásának ti­zedik évfordulóját a Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál (Csíki Jazz Fest), a jubileumi eseményre különösen színvonalas felhozatallal készülnek a szervezők. A július 27. és 29. közötti program fellépői között három olyan zenekar is szerepel, amely már egyidős a csíki fesztivállal, emellett négy hazai, három magyarországi és két távolabbi országból érkező együttes is ellátogat az eseményre.
Habár a teljes fellépőlista még nem publikus, annyit megtudtunk, hogy visszatérő vendégek és teljesen új előadók is színpadra lépnek Csíkszeredában. Az idei program jellegzetessége, hogy a visszatérő zenekarok meglepetésvendéggel érkeznek, így erősítve a fesztivál színvonalát.
Többek között jelen lesz a Sárik Péter Trió, amely Európa egyik legjobb férfi dzsesszénekesekét hozza el Csíkszeredába Berki Tamás személyében. Emellett fellép a Mesehetes székelyföldi zenekar, de az Equinox Septet együttes is hallható lesz, tagjai jeles magyarországi oktatók, de Sorin Zlat, az ország egyik leghíresebb zongoristája sem marad ki a Jazz Fest programjából.
A szervezők családias programot ígérnek, amelyet különböző meglepetés- és sztárvendégek tesznek teljessé.

HN-információ

A cikk a Hargita Népe március 13-i számában jelent meg.

 

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek