Ünnepi adakozás

Jótékonykodás Csíkszeredában

146

A Tegyünk Egymásért Egyesület és a Jó Arcok együttes múlt hétvégén gálaműsorral várta az adakozni vágyókat. Mint megtudtuk, 1650 lejt gyűjtöttek. Emellett december 15-én a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért karácsonyi rendezvényén átadták a Katalin-bál során összegyűlt támogatásokat is.

Színpadon a Slágerebbje. Társak a támogatásban Fotó: László F. Csaba

Jótékonysági rendezvények zajlottak a hétvégén Csíkszeredában. Pénteken a Tegyünk Egymásért Egyesület és a Jó Arcok együttes szervezésében nyitotta meg kapuit az idei jótékonysági gálaműsor. Amint arról már korábban beszámoltunk, húsz fellépő tette ünnepélyesebbé a hangulatot. Az érdeklődők a rendezvényen 15 lej értékben vásárolhattak támogató jegyeket, és egyéb adományokat is felajánlhatnak.
– Összesen 113 jegy kelt el. Azoknak az érdeklődőknek, akik nehéz körülmények között élnek, ingyenjegyeket biztosítottunk. Végül 1650 lej gyűlt, terveink szerint ebből az összegből élelmiszercsomagokat állítunk össze – mondta András Ervin, a Tegyünk Egymásért Egyesület elnöke, megjegyezve azt is, hogy vannak még rendezésre váró költségeik. A hang- és fénytechnikát is a belépőkből fizetik ki.
– A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének köszönjük a fenyőfát! Ők ajánlották fel, mi pedig eljuttattuk egy csíkszeredai rászoruló családhoz – számolt be András Ervin, akitől azt is megtudtuk, hogy a helyszíni adományokból tíz doboz élelmiszert, ruhaneműt és játékot tartalmazó csomagot tudtak összeállítani. Ezeket a hétvége során elszállították ötven, nehéz sorban élő csíkcsicsói személyhez.
Szombaton újabb karitatív rendezvény vette kezdetét a városban. A Szent Imre Ifjúsági Központban tartották meg a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért karácsonyi programját. Olvasóink bizonyára tudják, hogy az idei, a Csíki Vállalkozók Egyesülete és Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa által szervezett Katalin-bál során ezt a szervezetet is támogatták az adományozók. A felajánlott 4000 lejből családi csomagokat állítottak össze. A CsVE, a főkonzulátus, a Gyulafehérvári Caritas és a Harmopan közös akciójáról Bakcsy Tünde CsVE-ügyvezetőt kérdeztük. Közölte: mosószereket, péktermékeket, édességeket, gyümölcsöket tartalmazó ajándékokat állítottak össze.
Dánél Sándor, a Csíkszeredai Egyesület a Nagycsaládokért elnöke ünnepi gesztusként jellemezte a támogatást, amely örömet szerzett a jelenlévőknek.
– Harminc család részesült a csomagokból. A megmaradó ajándékokat eljuttattuk más rászorulóknak. A cél az volt, hogy szebbé tegyük az ünnepet számukra – taglalta Dánél Sándor.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek