Ünnepeltek a cselgáncsozók

Gála keretében díjaztak

171

Nagyszabású gálát rendezett a Hargita Megyei Judo Szövetség, hiszen a csíkszeredai cselgáncs 50 éves születésnapját ünnepelték. A fiataloktól az idősebb korosztályig mindenkit igyekeztek meghívni az eseményre, sőt a Román Judo Szövetség is delegált küldöttet.

Tánczos Gaál József ezelőtt 50 évvel, mostoha körülmények között, fektette le a csíkszeredai cselgáncs alapjait, amelyet méltó módon egy gála keretében ünnepelt meg a Hargita Megyei Cselgáncs Szövetség.
Nyitásként a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium tornatermében fotózásra került sor, ahol öregek és fiatalok, edzők és sportolók öltöztek újfent kimonóba. Ezt követte a gála a Hargita Vendégváróban. Ünnepi beszédet mondott Silló Szilárd, a megyei szövetség elnöke, Borboly Csaba, a megyei tanács elnöke, Csíkszereda városa részéről Ábrahám Előd tanácsos, illetve a román szövetség küldötte, Dan Deliu. A felszólalások között kitértek a cselgáncs csíkszeredai múltjára, Tánczos Gaál József fáradhatatlan kitartására, illetve emberi nagyságára. Ugyanakkor kiemelték azt is, hogy a kezdetekkor milyen mostoha körülmények között lehetett készülni, ennek ellenére szépen jöttek az eredmények, nemcsak belföldön, hanem a nemzetközi porondon is. Mindez pedig azzal járt, hogy Csíkszereda az országban egy megkerülhetetlen központtá vált és egyik pillére a hazai sportágnak, amelyre biztosan lehet támaszkodni.
Ezt követően a megyei szövetség díjazta a volt és jelenlegi sportolókat, illetve edzőket a sportág iránt kifejtett tevékenységükért. Életműdíjak, oklevelek és emlékplakettek kerültek kiosztásra, hogy egy remek hangulatú beszélgetésekkel záruljon az esemény.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek