Ünnepel a The House coworking iroda

A közösség erejéről tanúskodik

765

Három éve nyitották meg Csík­szeredában a The House co­wor­king irodát. A születésnapot szombaton ünnepelték, és mint az egyik alapító elmondta: 2016-ban nem számítottak arra, hogy ennyire sikeres lesz a kezdeményezés, de az elmúlt három évben körülbelül 45 személy fordult meg az irodában. Naponta egyébként közel 30 állandó tag dolgozik „a házban”.

Tánczos Levente előadására figyelnek a szülinaposok. Várakozáson felüli esztendők Fotó: Hátszegi Zsolt

Két éve arról tájékoztattuk olvasóinkat, hogy a The House Egyesület által működtetett innovatív vállalkozói térben dolgozó szakemberek megnyerték az Erdély Pitch néven meghirdetett esettanulmányi versenyt Bukarestben. Most pedig arról számolhatunk be lapunk hasábjain, hogy az említett egyesület három éve működteti az első coworking irodaházat Csíkszeredában, ahol azóta is kisvállalkozók és szabadúszók dolgoznak egy fedél alatt.
A születésnapi ünneplést a Grundban tartották meg, ahol Tánczos Levente, a Sapientia – EMTE üzleti tudományok tanszékének oktatója tartott előadást. Az irodaház jelenlegi és korábbi tagjai is részt vettek a programon. Szilágyi Levente és Vas Réka az irodaház részéről elmondták: amikor 2016 márciusában beköltözött az első hét lakó, még nem gondolták, hogy ennyire sikeres lesz a kezdeményezés.
– Szerettünk volna segíteni az egyszemélyes vállalkozóknak és szabadúszóknak. El akartuk érni, hogy ne otthonról dolgozzanak ezek az emberek, a magánélet és a munka elkülönítése volt a cél – számolt be a kezdeti motivációkról Szilágyi Levente, aki szerint erős közösség alakult ki az irodában.
Mint megtudtuk, négy vállalkozás bontakozott ki a coworking iroda falai között, és idén még legkevesebb kettő elindul. A kezdeti hét tagról mára 29-re növekedett az állandó munkatársak száma, de olyan személyek is akadnak, akik változó rendszerességgel vannak jelen a közösség életében.
– Az elmúlt három évben 40-45 ember fordult meg nálunk, és a jövőben is töretlen lendülettel folytatnánk a munkát. Főként a szakmai vonalat erősítenénk meg, számos elképzelésünk van a tagjaink fejlesztésével kapcsolatban – ecsetelte Vas Réka, kitérve arra is, hogy egyetlen állami vagy önkormányzati intézmény támogatásából sem részesülnek, csakis pályázati forrásokból és önerőből dolgoznak.
– A kezdeti kételyeket megcáfolta a közösségi összefogás ereje. Egyre több embert tudunk megszólítani, és tudatosan törekedünk is erre. A The House három év alatt megmutatta, hogy el tudjuk érni a céljainkat – összegezte Vas Réka.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek