2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Ünnep a Providentia Idősek Központjában

Ahogy minden évben, idén is családias ünnep keretében köszöntöttük a Providentia Idősek Központjának tagjait az Idősek Világnapja alkalmából.
2015. október 9-én ismét megtelt a központ nagyterme. Borbáth Erzsébet, a Providentia tiszteletbeli elnöknője nyitotta meg az ünnepséget és biztató, szép szavaival emelte az ünnep hangulatát. Az idősek is készültek versekkel, hiszen szintén ezen a napon ünnepeltük a Providentia megalakulásának 11. évfordulóját. Ezt követően a Kájoni János Szakközépiskola berkeiben működő Baráti kezek önkéntes csoport köszöntötte az időseket. Figyelmességüket, szép előadásaikat az idősek mindig nagy szeretettel várják.
A résztvevők örömére a Pro­videntia tagjaival egy kis alcsíki népdalcsokrot tanultunk be és adtunk elő. Az ismert népdalok – Felmegyek a doberdói nagy hegyre, Falu végén van egy ház stb. – arra indították a résztvevőket, hogy ők is bekapcsolódjanak az énekbe.
Az ünnepség végével mindenki részesült a házilag készült tortából, melyről a gyertyát a két legidősebb tag fújta el.
Ezúton szeretném megköszön­ni a svájci Riehen tanácsának és Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának támogatását, és mindazoknak a segítségét, akik valamilyen formában hozzájárultak a Pro­videntia Idősek Központjának megfelelő működéséhez.

Mészáros Zsófia szociális munkás, Csíkszereda

lev_providentia

Kapcsolódó cikkek:

14,352RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb