Unitárius kórustalálkozó

Homoródalmás

68

Alig egy hónappal a homoród­menti világi énekkarok seregszemléje után, a vallásszabadság 450. évfordulója alkalmából egyetemes unitárius kórustalálkozót tartottak szombaton a homoródalmási unitárius tem­plomban. A 11.00 órától kezdődött esemény során Bálint Benczédi Ferenc püspök szólt az egybegyűltekhez, majd köszöntőt mondott Csete Árpád helyi unitárius lelkész, valamint Tikosi László polgármester is.

A székelyszentkirályi citerazenekar. Örömzene

Az „Ujjong az ajkam, ha tenéked zenghet, lelkem is, amelyet megváltottál” mottó jegyében fellépett a sepsiszentgyörgyi Kriza János Unitárius Vegyes Dalárda (karnagy Karácsony Gabriella), az Olthévízi Vegyes Dalárda (karnagy Sylvester Piroska), a Székelykeresztúri Unitárius Egyházközség kórusa (karnagy Tódor Éva), a székelyderzsi Kornis Kata Kórus (karnagy Demeter Sándor Loránd), a Csíkszeredai Unitárius Egyházközség kórusa (karnagy és gitáron kísér Solymosi Alpár), az árkosi Régeni Áron Dalárda, a vargyasi Dávid Ferenc Dalárda (karnagy Varga Réka), a Brassói Unitárius Vegyes Kar és a Szinkópa (karnagy Kádár Gábor), a szentivánlaborfalvi Laborfalvi Róza Nőszövetség kórusa (karnagy Buzogány-Csoma István), a Gazdag Miklós Polgári Daloskör (karnagy Fehér Orsolya), a felsőrákosi nőegylet kórusa (karnagy Fábricz Emília), a kolozsvári Unisono (karnagy Pusztai Enikő) és a Homoródalmási Dalárda (karnagy Rigó Ildikó). A szünetben a székelyszentmihályi citerazenekar tovább színesítette a szép programot.
– Felemelő érzés volt a homoródalmási templomban végighallgatni a kórusokat, dalköröket, dalárdákat, citerásokat. Isten éltesse sokáig daloló híveinket. Köszönjük a homoródalmásiaknak, hogy szeretettel befogadtak mindnyájunkat – nyilatkozta Székely Kinga Réka unitárius lelkész, főszervező az eseményt követően.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.