Uniós forrásokból újítanák fel

Hargitafürdői út

217

Elkészült a Hargitafürdőre vezető út korszerűsítésének dokumentációja, a megyei önkormányzat pedig azt várja, hogy a látogató turisták száma nőjön a térségben – közölte Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke a keddi, rendes havi tanácsülést követően.

Beruházások és elismerések. Utakról szavaztak, Önzetlenség díjat adtak át

Borboly Csaba elmondta : versenyt futnak az idővel, hogy a 12 millió lejes beruházást uniós forrásokból tudják finanszírozni. Mint arról beszámoltunk, erre azért van lehetőség, mert az ország nem tudta elég hatékonyan felhasználni az uniós forrásokat, ezért a kormány kármentésként további – azaz eredetileg nem tervezett – beruházásokat támogat a rendelkezésére álló keretből. Az önkormányzat tervének az tehet keresztbe, ha a közbeszerzési eljárást a vesztes cégek megóvják, ebben az esetben ugyanis más forrásokat kell keresniük. Borboly Csaba leszögezte: a hargitafürdői út akkor is elkészül.
Kérdésünkre elmondta: eddig öt útszakaszra kért uniós finanszírozást a megyei önkormányzat. A csíkpálfalvi út, valamint a Gyergyóújfalu – Vasláb, Bélbor – Szucsáva megye határa közötti, a Kőrispatak – Maros megye határa közötti, továbbá az Atyha – Etéd útszakasz épülhet EU-s finanszírozással.
Ezenkívül további tíz útszakasz felújítására terveznek lehívni uniós forrásokat, több 10 millió eurós beruházásról van szó.

Kitüntették az önkéntes tűzoltót
Hargita Megye Tanácsa Önzetlenség díjjal ismerte el a tusnádfürdői Maksai József önkéntes tűzoltót, aki augusztus 5-én hősiességéről tett tanúbizonyságot, amikor medvetámadásban megsérült társa segítségére sietett, ő maga is komoly sérüléseket szenvedve el. A 27. születésnapját a kórházban betöltő Maksai József több mint öt éve teljesít szolgálatot Tusnádfürdőn. Hargita Megye Tanácsának Önzetlenség díja azoknak a személyeknek, egyesületeknek adományozható, akik önzetlen tevékenységükkel hozzájárultak emberi életek megmentéséhez és anyagi javak megóvásához Hargita megyében. A díjban eddig önkéntes tűzoltó egyesületek, hegyimentő egyesületek, szűrővizsgálatot végző anyaországi orvosok részesültek.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.