Újváros választotta a Sportklubot

74

Eldőlt, hogy miként lesz a jégkorong Erste Liga rájátszásának a párosítása, miután hétfő délután a felsőház csapatai ellenfelet választottak maguknak az alsóházból. Különösebb meglepetés nem történt, a Csík­szeredai Sportklub ellenfele a Dunaújvárosi Acélbikák lesz. A pályaelőnyt az újvárosi csapat élvezi. A párharc jövő héten kezdődik.

A Csík­szeredai Sportklub ellenfele a Dunaújvárosi Acélbikák lesz Fotó: László F. Csaba

Ellenfelet választottak a jégkorong Erste Liga felsőházában érdekelt csapatok, hétfő délután a Magyar Jégkorong Szövetség által összehívott sajtótájékoztató keretében. Elsőként a középszakasz-győztes MAC Budapest elvitte a Ferencvárosi TC-t, majd a DVTK Jegesmedvék a Fehérvári Titánokat. Harmadjára a Dunaújvárosi Acélbikákon volt a sor, hogy a fennmaradó két csapat – Brassói Corona, Csíkszeredai Sportklub – válasszon, és végül a kék-fehérekre esett a döntésük. Így tiszta volt, hogy a negyedik párban az Újpest a Brassói Coronával fog megmérkőzni.

50-50 százalékos mérleg
Az alapszakasz során a Csíkszeredai Sportklub és a Dunaújvárosi Acélbikák négy alkalommal találkozott, amelyek közül kettőt a Sportklub, kettőt a Dunaújváros nyert meg. Mint ismert, az első egymás elleni dunaújvárosi találkozó volt a Sportklub felívelésének kezdete, amikor 4–1-re nyertek, majd hazai pályán is sikerült 5–1-re nyerni. Menet közben viszont edzőt cserélt a Dunaújváros, és Jason Morgan ült le a kispadra, aki alaposan felrázta az Acélbikákat. Olyannyira, hogy a továbbiakban nemcsak a Sportklubot sikerült kétszer két vállra fektetniük, hanem huszáros meneteléssel fellőtték magukat a felsőházba, hogy ott végül a harmadik helyen zárjanak.

Szakmai okok a háttérben
A hétfő délutáni sajtótájékoztatón Azari Zsolt, a Dunaújvárosi Acélbikák elnöke volt jelen, és ő mondta el a választás okait. Elmondása szerint a Dunaújváros – Csíkszereda párharc tradicionális csata lesz a liga két alapítója között. Véleménye szerint mindkét csapat nagyon jól ismeri egymást, kemény csatára vár, de hogy a választás a Sportklubra esett, annak szakmai okai vannak, amelyeket Jason Morgan vázolt fel számára a sorsolás előtti estén.

Új sorozat kezdődik
Hozó Leventét, a Csíkszeredai Sportklub másodedzőjét nem lepte meg a választás, és fenntartja azt véleményét, mindegy kivel kellett volna játszani a negyeddöntőben.
– Ha reálisan nézzük, akkor mindegy, hogy kivel játszunk, mert mindegyik nehéz ellenfél. Van egy hetünk, hogy felkészüljünk a párharcra, amelyen az alapszakasz során hozott arcunkat kell mutassuk. A rájátszás mindig más, mint a bajnokság további szakasza, és ezt mindenki tudja – fogalmazott Hozó, aki megjegyezte, hogy szerdán lesz teljes a Sportklub kerete, és minden bizonnyal vasárnap fognak elutazni Dunaújvárosba.

 

Az Erste Liga rájátszásának műsora

Február 20., kedd: Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub, Újpest – Brassói Corona.
Február 21., szerda: Dunaújvárosi Acélbikák – Csíkszeredai Sportklub, Újpest – Brassói Corona.
Február 22., csütörtök: MAC Budapest – Ferencvárosi TC, DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok.
Február 23., péntek: MAC Budapest – Ferencvárosi TC, DVTK Jegesmedvék – Fehérvári Titánok.
Február 24., szombat: Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák, Brassói Corona – Újpest.
Február 25., vasárnap: Csíkszeredai Sportklub – Dunaújvárosi Acélbikák, Brassói Corona – Újpest.
Február 26., hétfő: Ferencvárosi TC – MAC Budapest, Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék.
Február 27., kedd: Ferencvárosi TC – MAC Budapest, Fehérvári Titánok – DVTK Jegesmedvék.
A párharcok négy nyertes meccsig zajlanak, és az eredmények függvényében alakul a további műsor.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek