Újult mezőnnyel rajtol a 9. Székely Vágta

Többen neveztek idén

30

Nagyobb érdeklődés övezi az idei Székely Vágtát, mint a korábbi években. A budapesti Nemzeti Vágta kvalifikációs futama a szokásos helyén, az Óriáspincetetőn lesz megrendezve. Még pár nap és indul a futam.

Pénteken a nyilvános próbával elrajtol az idei Vágta

Minden eddiginél több új ló és lovas áll rajthoz a kilencedik Székely Vágtán: a budapesti Nemzeti Vágta kvalifikációs futamára tizennyolc, a Góbé futamra tíz település nevezett be lovast. Kérdés, hogy az újoncok tarolnak idén, vagy megtartja bajnoki címét a tavaly bravúros teljesítményt nyújtó Tamás Csaba és Fiber Farkaslaka számára.

Székely Vágta
Talán az idei Székely Vágta legfontosabb információja, hogy visszavonult Timpex Amata, kétszeres Vágta-bajnok ló, Nemzeti Vágta negyedik helyezett. Timpex Amata amikor nem győzött, akkor is dobogóra állhatott: 2015-ben második lett, tavaly a harmadik helyre volt elég teljesítménye. Nyergében mindvégig Zsigmond János ült, aki ezúttal sem mondott le a versenyzésről: új lóval próbál szerencsét, de most is Lemhény színeiben indul. Szintén új lovat lovagol László Pál, akinek ugyancsak hosszú a győzelmi lajstroma: ért el helyezést a Székely Vágta futamban, a Góbé futamban pedig első, második és harmadik helyet is szerzett már Dariusszal Gyergyószentmiklós számára. Most Palomát lovagolja, de szintén Gyergyószentmiklós címere alatt állnak rajthoz. Ugron Attila idén Kézdivásárhelyt erősíti és szintén új lovat, Szultánt állítja pályára, Fazakas János Alpár Pillangó hátán galoppozik Kovászna számára. Összeszokott ló-lovas párosként indul Bartha Ferenc és Pasadena (Előpatak), Tamás Csaba és Fiber (Farkaslaka), valamint Kövér Zsolt és Bizant 6C (Gidófalva).
A Székely Vágta futam többi tizenegy versenyzője mind új a pályán, legtöbbjük pedig új lovat is lovagol, kivételt képez Maja és Bizant 8C, akik már tavaly is rajthoz álltak.

A Góbé futam indulói
A Góbé futamban megfordul az arány, itt inkább a jól megszokott versenyzők indulnak, és jönnek az eredményes lovak is: Darius (2018, II. hely), Csillag (2018, III. hely) és Sötétség (2015, III. hely). Négy új lovast is üdvözölhetünk az indulók között, emellett Bartha Ferenc és Domokos Magor új lovon ülnek majd.
A Székely Vágta futamait június 29-én, szombaton láthatja a nagyérdemű, középfutam nem lesz, így az előfutamok legjobbjai egyenesen a döntőbe jutnak. A döntőkre június 30-án, vasárnap délután kerül sor. A Székely Vágta részletes programja elérhető a www.szekelyvagta.ro honlapon.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek