2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Újraválasztották Novákot a kerékpáros-szövetség élére

Újraválasztotta a Román Kerékpáros-szövetség közgyűlése Novák Károly Eduárdot, a csíkszeredai sportoló további négy évig vezeti a szakszövetséget. Az ötvenhat leadott érvényes szavazatból harminchatan szavaztak a régi-új elnökre.

A Román Kerékpáros-szövetség új vezetőtanácsa

Újabb négy évre választották meg a Román Kerékpáros-szövetség (FRC) elnöki tisztségére Novák Károly Eduárdot. A hazai kerékpáros-szövetség tisztújító közgyűlését Bálványosfürdőn tartották, a hetvenegy klub közül ötvenheten küldtek képviselőket a pénteki ülésre. A csíkszeredai kerékpárost először 2013-ban vlasztották először meg a szövetség élére, ám perek sorát követően csak 2014 végén kezdhette meg igazából a mandátumát. Azóta is folyamatos a harca a 2013-ban leváltott elnökséggel szemben, hiszen Ion Badea elnöksége és Vasile Selejan főtitkársága alatt 2005-től tetemes adósságot halmozott fel az állam felé a kerékpáros-szövetség.
Novák első négyéves mandátuma alatt nem kapott a szövetség támogatást az állami költségvetésből, ennek ellenére az előző vezetőség által felhalmozott adósság nagy többségét sikerült törleszteniük, és csak 45 ezer eurónyi összeg kifizetése maradt hátra. A csíkszeredai kerekes viszont azt mondta, újraválasztása esetén garantálja, hogy ezt is törlesztik a lehető leghamarabb, ugyanis csak akkor igényelhetnek támogatást a sportminisztériumtól, ha nincs adóssága a szövetségnek az állam felé.
A pénteki közgyűlésre a szövetséghez csatlakozó hetvenegy klub közül ötvenhét küldött képviselőt, Nováknak két ellenfele is volt az elnöki tisztségre, végül Nicolae Plugaru tíz, Viorel Grosu kilenc, míg a csíki kerékpáros harminchat szavazatot kapott, így újraválasztották a paralimpikont.
Már jelölésekor kijelentette Novák, hogy csapatban gondolkodik, így az alelnöki és a vezetőtanácsi tisztségekre olyan szakembereket keresett, akikkel elérheti a kitűzött célt. Nem is volt meglepetés a választásokon, így nemcsak Novák, hanem csapata is négyéves mandátumot nyert. Ovidiu Simen és Cătălin Sprânceană lett a két alelnök, előbbi az országúti, utóbbi a mountain-bike szakágért felel majd, a vezetőtanácsban Tudor Geangălă a downhill szakágat, Marius Frunzeanu az utánpótlást irányítja, a testületnek Ioan Stoica a tagja, Constantin Pohrib pedig a cenzori teendőket látja el. Traian Goga marad a főtitkár, míg Răzvan Jugănaru lett a szövetségi edző.
Az új vezetőség célja, hogy a 2020-as tokiói nyári olimpiára legalább két sportolót juttassanak ki az országúti, kettőt pedig a hegyi kerékpár szakágban, valamint legalább három résztvevője legyen az országnak a paralimpián. Az utánpótlás fejlesztése mellett újra megtartanák a Román Kerékpáros Körversenyt, valamint kiterjesztenék az összes szakágra a Románia-kupát. Mindennek véghezviteléhez Novák idéntől már számít a sportminisztérium támogatására, ugyanakkor szponzorokat is megkeres az új vezetőség, hiszen nélkülük például a Román körversenyt sem lehet lebonyolítani. Egyelőre ötvenezer eurót igényelt idénre a szakminisztériumtól a szövetség, ám Novák szerint ezt évente legalább 25%-kal kellene növelni ahhoz, hogy céljaikat elérjék.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb