Újraszínezi, felpörgeti a várost

Fesztiválos lesz a hétvége Székelyudvarhelyen

139

A bőség zavarával, de mindenekelőtt a sokszínűség élményével kecsegtet a június 8–10. között zajló Udvarhely Napok programkínálata. A város háromnapos ünnepét idén is fesztiválosra szabták.

A Sétatér és minifocipálya lesz a rendezvénysor két fő helyszíne, így a szervezőknek hála, a városközpont forgalmát nem bolygatja fel idén sem az Udvarhely Napok forgataga. A holnap kezdődő és vasárnap este a magyarországi Honeybeast koncertjével záruló programsorozatot úgy állították össze, hogy abban minden korosztály meglelje a számára kikapcsolódást jelentő eseményt.
A választást megkönnyítik a tematikus sátrak. Székely­ud­var­hely testvérvárosai (Barcs, Bé­kés­csaba, Budapest, Cegléd, Du­na­szerdahely, Hajdúdorog, So­rok­sár, Szabadka, Tatabánya, Tihany, Törökbálint, Vác), a Művelődési Ház, a Civitas, a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány, a MÜTF, az Udvarhelyi Híradó és Príma Rádió, az unitárius egyház, a baptista gyülekezet is saját sátorral, programmal lesz jelen. A református egyház által szervezett, Reformáció 500+1 jegyében zajló foglalkozások, előadások helyszíne a Városi Park közelében levő Bocskai István Közösségi Házban lesz. Az IT világába vezet be, az innovatív ötletek megvalósításához ad útmutatót az erdélyi fesztiválokon már bejáratott „brand”, az U-Hub Észműves sátor.
A kézművesek míves portékái, a finom falatok és italok sem fognak hiányozni. A gasztrosátrakban a helyi termelők finomságait, a Farkas Pincészet és a Big Wine bor- és pálinkakínálatát lehet kóstolgatni.
Érdekesnek ígérkezik a Péter Beáta újságíró moderálta Irodalmi légyott György Attila, Molnár Vilmos, Demeter Szilárd, Farkas-Wellmann Endre íróval, valamint Bálint Tamás és Muszka Sándor költővel, az Irodalmi karaván az Előretolt Helyőrség Íróakadémia képviselőivel, a közönségtalálkozó Nagy Koppány-Zsolt íróval, hangulatosnak a kamaraest a városháza dísztermében a Grazioso Vonósnégyessel, és vidámnak a gyermeksereget szórakoztató Iszkiri koncert – de mindez csak szubjektíven kiragadott ajánló az Udvarhely Napok bőséges menüjéből. Mindhárom napot koncert zárja. Pénteken este Szabó Benedek és a Galaxisok, utána pedig az Anna and the Barbies „ilyen showt még nem látott a város” ígérettel beharangozott buliján lehet táncra perdülni, szombaton a blues koronázatlan királya, Bill kapitány, azaz Deák Bill Gyula lép fel a minifocipályán felállított szabadtéri színpadon, utána pedig a helyi Transylvanium zenekar gondoskodik a jó hangulatról. A zárónapon a nem kevésbé népszerű Szabó Balázs és Bandája, valamint a Honeybeast lesz az est sztárja. A koncertekre, ahogy a többi rendezvényre is, a belépés ingyenes.
Az Udvarhely Napok költségvetése nem titok: 450 ezer lejes, az önkormányzati testület által megszavazott keretösszegből gazdálkodhattak a szervezők.
A teljes program megtekinthető a polgármesteri hivatal Facebook-oldalán, honlapján és az Udvarhely MA telefonos applikáción is lehet böngészni.

Lázár Emese

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek