Újrahasznosítás a divat világában

Alternatív kézműves

48

Egyedi, mégis hagyományos kiegészítőket gyártanak a csíkszeredai Ponpaon műhelyben, környezetbarát módon. A csütörtökön újranyílt vállalkozás egyebek mellett Erdélyben egyedüliként gyárt kutyakabátokat, de hulladékbőrből készült pénztárcákat is kínál az érdeklődőknek.

Múlt csütörtökön nyílt újra Csíkszeredában a Pon­paon kézművesműhely. A vállalkozásról Kelemen Hasz­mann Éva társtulajdonos mesélt lapunknak, kiemelve: a hagyományoknak, a klasszikus értelemben vett képzőművészetnek, valamint az újrahasznosításnak is helye van a divatos kiegészítők világában.
– Nagyon fontosnak tartjuk azt, hogy olyan termékeket állítsunk elő, amelyek környezetbarátok. A táskák esetében régi szőttes anyagokat próbálunk használni, a pénztárcák is hulladékbőrből készülnek – számolt be Kelemen Haszmann Éva, kitérve arra is, hogy bárki behozhatja a régi, kedvenc ruhadarabját a műhelybe, és újraalkotják azt.
Eddig egyébként magánházban alkotott a Ponpaon két tulajdonosa, akik pályázat révén valósították meg műhelyüket. Jelenleg egy alkalmazottal dolgoznak, de mindenképp bővítenék csapatukat.
– Főként bőr és textil variációkkal dolgozunk, és egyedi a kínálatunk. Nem a tucattermelésre összpontosítunk, sőt még kutyaruhákat is kínálunk. Ebben az esetben levesszük a négylábúak méretét, és teljesen rájuk szabottan készítjük el a megrendelt darabot – részletezte a társtulajdonos, akitől azt is megtudtuk, hogy a vállalkozás neve is a sokszínűségre utal.
– A paon franciául pávát jelent. A logónkban is pávatoll látható, amely a kreativitást, a sokszínűséget jelenti. Mi ezt próbáljuk képviselni, hiszen több terméket többféleképpen állítunk elő – mutatott rá Kelemen Haszmann Éva, aki szerint nagy lépés a kisvállalkozásuknak az, hogy Csíkszereda városközpontjába, a Petőfi Sándor utcába költöztek.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek