Újrafödött kultúrotthonok

Dolgoznak a középületeken kányád községben

42

A tavasz folyamán megújult a kányádi és a székelydályai kultúrotthon tetőszerkezete, ugyanakkor az ajtókat is kicserélték. Az égei kultúrotthonban meszeltek, jelenleg Miklósfalván folynak a munkálatok.

Új cserepet kapott a dályai kultúrház                                                                         Fotó: Kányádi önkormányzat

Az elmúlt években – az anyagi lehetőségekhez mérten – az önkormányzat javítgatott a kultúrotthonok állapotán, idén pedig eljött az ideje a teljes tetőcserének, hiszen több helyen beáztak az épületek.
– Összeírtuk, hogy melyek a legfontosabb javítások a községben, és egyértelműen a dályai kultúrház tetőszerkezete élvezett prioritást, kicseréltük a bejárati ajtókat, a mellékhelyiséget pedig vandál módon tönkretették, tehát az is javításra szorult. Sajnos a mosdó vasajtaját betörték és minden mozdítható elemet elvittek: csapokat, bojlert, kapcsolókat… – panaszolta György Sándor polgármester.
A jelenlegi felújítás során a kultúrházat kimeszelték, de a közeljövőben további felújításokat terveznek, a dályai és petki kultúrotthonok központi fűtését is szeretnék megoldani.
Égében nemrég készült el a kultúrház központi fűtésrendszere, ott is kisebb felújítások – meszelés, faljavítások stb. – történtek. A kányádi művelődési otthon is új cserepet kapott.
A felújításokat helyi költségvetésből finanszírozta a polgármesteri hivatal, összességében megközelítőleg 186 ezer lejbe került, mondta Kányád község polgármestere.

Nagyálmos Ildikó

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.