Újra próbálhat a Csíki Játékszín

Benépesülhet a Városi Művelődési Ház

btrhdr
42

A járvány okozta korlátozások nemcsak a vállalatokat, iskolákat érintette, hanem a térségben tevékenykedő kulturális intézményeket, színházi társulatokat is. Egyelőre nincs hír arról, hogyan és mikor fogadhatja a közönséget újra a Csíki Játékszín. A próbák június elsejétől elkezdődhetnek, ellenőrzött és felügyelt körülmények között.

Felfüggesztett tevékenységek. Nemsokára újrakezdhetik a munkát                                    Fotó: László F. Csaba

Sok feltétel, konkrétum van még tárgyalás alatt. Április elején igényeltük a műszaki munkanélküli segélyt a színházban dolgozóknak. Tapasztalatunk az, hogy váratlan ez a helyzet és kihívás elé állítja a város vezetőségét is – mondta el lapunk érdeklődésére Kányádi Szilárd, a Csíki Játékszín igazgatója. Hozzátette: a korlátozások enyhítését követően, május 15–31. között lesz lehetőségük arra, hogy előkészítsék az épületet, renováljanak és beszerezzék azokat az előírt eszközöket, amelyek segítenek a vírus terjedésének megelőzésében.
– Fertőtlenítésre van szükség, adagolókat kell beszerezni és folyadékot. Minden eszközt, amit előír a törvénykezés krízishelyzetben. Június elsejétől indulnak a próbafolyamatok, már amennyire a korlátozások ezt lehetővé teszik- tette hozzá Kányádi Szilárd. Mint mondta, a biztos megoldás még várat magára a kormányzat részéről.
Pozitívum viszont, hogy a válság ellenére legalább lehetőség van a gyártásra, így pótolhatják az elmúlt időszakban kiesett munkafolyamatokat. Augusztus 31-ig még biztosan nem lesznek látogatható előadások, az utána való időszak pedig kérdéses.
– Nehéz lesz úgy próbálni, hogy megtartsuk a távolságot egymástól, legalább két méterre, hogy maszkban beszéljünk. Viszont igyekszünk a legjobbat kihozni a helyzetből és lassan újrakezdeni a munkát – zárta gondolatait a színház igazgatója.

Fülöp Orsolya

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.