Újra napirendre került az utcatakarítás kérdése

27

Költségvetés-kiigazításról döntött a gyergyószentmiklósi tanács, miután Hargita Megye Tanácsa áfavisszaosztásból szavazott meg támogatást a városnak. A közutak takarításának ügye kapcsán a tegnapi rendkívüli ülésen ismét vita alakult ki.

Vitás kérdések merültek fel a rendkívüli tanácsülésen
Vitás kérdések merültek fel a rendkívüli tanácsülésen

A 2015-ös évi költségvetés kiigazításáról határoztak a tanácsosok tegnap, miután a megyei önkormányzat néhány nappal ezelőtt elfogadta azt a határozattervezetet, melynek értelmében Gyergyószentmiklós több mint 39 ezer lejt használhat fel az áfavisszaosztásból származó keretből. A hagyományos vásárok lebonyolításához szükséges asztalok, sátrak megvásárlására 30 ezer lejt költhet a város. A fennmaradó 9 ezer lejt a Fogarasy Mihály Műszaki Líceum asztalosműhelyének felszerelésére fordíthatják.
A tegnapi ülésen ismét szóba került a közutak takarításának és karbantartásának ügye, egy tenderfüzet elfogadása volt napirendre tűzve. Ezt el is fogadta a testület, viszont mint kiderült, a tevékenység kiadásának folyamata még nem kezdődhet el, hiszen egy másik határozatot is el kellett volna fogadni, ami a kiadás módját határozná meg. Ez a tervezet azonban nem került napirendre, Nagy Zoltán alpolgármester szerint a városháza szakirodájának tévedése miatt. Úgy döntöttek, annak elfogadása érdekében újabb rendkívüli ülést hívnak majd össze. Mint elhangzott, a tanácsosoknak sikerült megegyezniük abban, hogy közbeszerzési eljárás során kiszervezik a tevékenységet 6 hónapra.
További vitára adott okot egy másik határozattervezet, melynek értelmében a város bérbe adná azon gépeket, melyeket korábban a Vitalissima Kft. használt, jelenleg pedig kihasználatlanok. Traktorról és pótkocsiról van szó, amelyek kiadásával bevételre tehetnének szert, mondta az alpolgármester. Bajkó László tanácsos az RMDSZ frakció álláspontját ismertetve elmondta, nem támogatják a kezdeményezést. A döntést azzal indokolta, hogy az üggyel várni szeretnének, amíg a fűtésszolgáltatás kérdésében újabb bírósági döntés születik, hiszen ha továbbra is maradnia kell a jelenlegi szolgáltatónak, akkor nem kell azt a polgármesteri hivatalnak biztosítania, így állások szabadulhatnak fel, melyekre lehetne olyan személyeket alkalmazni, akik a gépeket használhatnák. Az alpolgármester azt mondta, a kiadással esélyt teremthetnének arra is, hogy a Vitalissima munkatársai, akik állása jelenleg veszélyben van, még egy ideig munkát és fizetést kaphassanak. A határozatot nem fogadták el.
A Díszpolgári cím és Pro Urbe díj odaítéléséről zárt ajtók mögött döntött a testület.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek