Újra lesz jég

60

Harmadszor fognak neki a jégkészítésnek a gyergyószentmiklósi műjégpályán, a remények szerint a hét végén már működni fog a létesítmény. Augusztus elején egy csőrepedés okozott gondot, egy hete egy újabb rejtélyes hiba miatt állt le a hűtőberendezés. Tegnaptól viszont újra működik a rendszer.

[dropcap]K[/dropcap]ét sikertelen próbálkozás után tegnap újra működésbe helyezték a gyergyószentmiklósi műjégpálya hűtőberendezését. Az illetékesek remélik, hogy a hét végére már használható lesz a játékfelület, az ISK Gyergyószentmiklós és a Progym hokisai pedig immár hazai pályán készülhetnek a tíz nap múlva induló 2015/2016-os évadra.
A gyergyószentmiklósi műjégpálya felújítását az idén fejezték be, az elmúlt hokiidény rájátszásának mérkőzéseit már hazai jégen játszották a Progym és az ISK Gyergyószentmiklós hokisai. A szezon végén leolvasztották a jeget, akkor azt ígérték az illetékesek, augusztus elején lesz újra jég a pályán.
Augusztus 5-én be is indították a gyergyói pálya fagyasz­tó­berendezését, ám egy csőrepedés miatt pár óra elteltével meg kellett állítani a gépeket. Mivel a pálya és a hűtőberendezés is garanciában van, az azt telepítő cég munkatársai végezték el a javításokat. Az elmúlt hét elején újra beindították a rendszert, ám egy rejtélyes hiba miatt múlt szerdán magától állt le a fagyasztóberendezés. A műjégpálya alkalmazottai ugyan megpróbálták újraindítani a rendszert, ám ez nem sikerült, ekkor hívták a gépeket felszerelő fővárosi szakembereket hibaelhárítás céljából.
Lapunk információi szerint egy elektromos hiba okozta a leállást, a javítást a fővárosi karbantartó cég elvégezte, így tegnap újra elindították a gyergyószentmiklósi műjégpálya fagyasztóberendezéseit.
Farkas Csaba, a Progym jégkorongcsapatának edzője lapunknak elmondta, már alig várják, hogy hazai jégen edzhessenek a gárda hokisai. – Nyakunkon az új szezon, tíz nap múlva meccsünk van, mi azonban még hazai jégen nem edzhettünk. A csapat játékosai addig jártak erőterembe, hogy lassan nem hokimeccsre, hanem súlyemelő vébére is készülhetnének – jegyezte meg gúnyosan a szakember.

Kopacz Gyula

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.