Újra járnak a csíkszeredai városi buszok

Kötelező a védőmaszk viselete

60

A szükségállapot feloldását követően több társaság is újraindította járatait: a helyi, vidéki járatok egy része már működik, a nemzetközi járatokat viszont még mindig szüneteltetik.

Lassan áll helyre a helyi és helyközi közlekedés megyénkben. Néhány busztársaságnál elkezdték a munkát, és csaknem minden visszaállt a régi kerékvágásba: a helyi, vidéki járatokat nagyjából beüzemelték, viszont a nemzetközieknek még várniuk kell a sorukra. A járatok elindításával a busztársaságok bizonyos követelményeket is megfogalmaztak az utasokkal szemben: kötelező a védőmaszk viselete, nem utazhatnak lábon állva, csak akkor, ha van ülőhelyük, illetve a felszállás a jármű első ajtajánál történik, a leszállás pedig a hátsónál. A sofőr el van választva az utasoktól, az első két ülésen nem tartózkodhat senki sem, valamint a körutak után minden alkalommal fertőtlenítik a gépjárművet.
A Csíki Trans igazgatója, Veres János lapunk érdeklődésére elmondta: bár helyi járataik már menetrend szerint közlekednek, a vidéki és megyeközi szállítás még nem igazán működik. Egyelőre csak a reggeli és délutáni órákat tudták lefedni. Nemrég indultak újra a kovásznai, marosvásárhelyi, bákói, valamint a kománfalvi járatok.
− A személyszállításokra vonatkozó rendeletek néha ellentmondanak egymásnak, és sok esetben nehezen kivehető, hogy melyek azok a biztonsági lépések, amelyeket a busztársaságoknak be kell tartaniuk munkatársaik és utasaik egészségének érdekében. Ennek ellenére mi mindenre figyelünk és minden szükséges lépést megteszünk ennek érdekében – mondta lapunknak Veres János, a Csíki Trans igazgatója.
Mint érdeklődésünkre a Balint Trans vállalat képviselője elmondta: Felcsík felé tartó járataikat már mind visszaállították, az Ajnád felé közlekedő utaknak pedig a kilencven százaléka lefedett. A nemzetközi járatok minden esetben szünetelnek még, hiszen Magyarország irányába egyelőre nem enyhültek az utazási korlátozások.

Szilágyi Dalma-Orsolya

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.