Újra feltöltődést hoztak haza a kavicsok

Könyvbemutató „hazai pályán”

303

„Nem kell karácsonyfát csinálni magunkból és másokból, hanem első perctől azt kell mutatni, amik vagyunk, őszintén belenézve a másik szemébe” – hangzott el a gyer­gyó­szentmiklósi származású, Magyarországon élő író, újságíró, Kolozsi Lázár Ildikó szombati könyvbemutatóján. A TV2 Akadémia sportriporter és újságíró szak vezetőtanára a Rejtőző kavicsok című ifjúsági regényének második részét is hazahozta, hogy családja, barátai, egykori osztálytársai körében mutassa be.

Gondolatok az életről és az értékekről. Lélekbalzsam Fotó: Kertész László

Jelentős szakmai eredményeket ért el Magyarországon Kolozsi Lázár Ildikó, elmondása szerint azonban amikor hazatér, mindig ugyanaz a régi „Babu” lesz, ugyanúgy néznek rá, mint annak idején.
– Magyarországon elkezdtek Ildikózni, és elkezdődött egy másikfajta életem, azonban amikor hazaérek, azt érzem, hogy Ildikó alapja teljes mértékben Babu – részletezte, mondván, folyamatosan abból táplálkozik, amit itthonról „csomagolt fel magának”.
A Rejtőző kavicsok ifjúsági regény a szerző generációjának életét, gyermekkori élményeit eleveníti fel, a történet azonban magyarországi helyszínen játszódik. Az első kötetet 2012-ben mutatták be Gyergyószentmiklóson, az író tervei szerint pedig harmadik része is lesz, mert mindenképp az érettségivel kívánja lezárni a sztorit.
Könyvbemutatói mindig eltérnek a szokásostól, ez pedig most sem volt másképp: családja, barátai körében igazi lélekbalzsamként hatottak a szerző szavai. Külön-külön is kiemelt a jelenlévőkről néhány mondatot, majd az emberi értékek fontosságára hívta fel a figyelmet.
– Ha elfogynak a szavak két ember között, az szomorú, azonban ha tele vannak mondanivalóval, és mégis a csend beszél helyettük, az gyönyörű – fogalmazott.
Sirályképzőnek tartja magát, aki mindig azt mondja, hogy sirályok vagyunk, és nem pingvinek, ezért a repülést válasszuk a totyogás helyett.
„Táncolni kell uram, a zene majd csak megjön valahonnan…” – hallottuk az író kedvenc idézetét, a régi emlékek, élmények kavalkádjában pedig azok is gazdagodhattak a könyvbemutatón, akik nem voltak tagjai a 70-es generációnak.
Kolozsi Lázár Ildikó 1970. április 6-án született Gyergyó­szentmiklóson, középiskolai tanulmányait pedig a helyi Salamon Ernő Gimnáziumban végezte, majd 1990-ben Magyarországra költözött. 1994-ben a Komlósi Oktatási Stúdióban szerzett újságírói diplomát, majd számos médiaorgánumnál dolgozott, emellett egészen napjainkig megannyi sportvilágesemény sajtóközpontjának vezetője. 2012 óta vezető tanár a TV2 Akadémia sportriporter és újságíró szakán.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek