Újpesten kell előnybe kerülni

Pályahátránnyal kezd a Sportklub

34

Csakúgy, mint a legutóbbi idényben ezúttal is érdekelt a jégkorong Erste Liga elődöntőjében a Csíkszeredai Sportklub, amely ezúttal az Újpest ellen fog ádáz csatát vívni a fináléba kerülésért. A győzelmi szándék egyértelmű és ebben közel a teljes keret hadra fogható.

Gólok mellett győzelmeket is elérnének a kék-fehérek Fotó: Pál Zoltán

A jégkorong Erste Liga ne­gyeddöntőjének nem várt gyors lezárása után erőtől és önbizalomtól duzzadó Csíkszeredai Sportklub kezdheti el a sorozat elődöntőjét, méghozzá a szintén söpréssel továbbjutó Újpest ellen.
Nem lesz sétagalopp az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc az egymásnak feszülő csapatok számára. Két kiegyensúlyozott teljesítményre képes alakulat fog csatázni, akik az egész szezon során alaposan megkeserítették egymás életét. És ha már a szezon során szikrázó csatákat vívtak a felek, akkor ez hatványozottan igaz lehet a rájátszás e szakaszára is.
A pályaelőnyt élvező Újpest talán kissé előnyben van, és ez nem elhanyagolandó tény egy elhúzódó párharcban. Az újpestiek játékában az első és a második sor nagy veszélyt hordoz, akik gólokkal szokták meghálálni a bizalmat, ugyanakkor a Fehérvári Titánok elleni negyeddöntő során a harmadik soruk is fontos pillanatokban tolta meg a szekeret.
A Vaclav Novak vezényelte csíki csapat is hasonló helyzetben van: két sora igencsak termékeny volt a Brassó elleni negyeddöntő során, ám a harmadik is alaposan kivette részét a sikerekből. Ugyanakkor a cseh szakvezetőnek van még egy aduász a kezében: rotálni tudja a légiósait. A Brassó elleni meccsek során Panov, illetve Anyiszin egyáltalán nem jutott szóhoz. Igaz, előbbi kisebb sérüléssel küszködött, míg utóbbi fizikálisan sem volt még felkészülve, továbbá rendre különböző betegséggel találta szembe magát.

Külföldi bírókat kértek
A Csíkszeredai Sportklub vezetősége 72 órával az elődöntő párharca előtt kérést nyújtott be a ligát szervező Magyar Jégkorong Szövetség felé, amelyben kérték, hogy külföldi játékvezetők dirigálják a találkozókat. A mai napig nem lehet még tudni, hogy a szövetség elfogadta-e ezt a kérést.
Mint ismert, a legutóbbi idény rájátszásában a Csíkszeredai Sportklub – DVTK Jegesmedvék elődöntő harmadik, illetve negyedik mérkőzését fújták szlovák bírók. Akkor a DVTK kérte a játékvezetőket. És bár a szabály úgy mondta ki, hogy amely pillanatban külföldi játékvezetők kezdenek dirigálni egy rájátszásos mérkőzést, akkor attól kezdve abban a párharcban csak ők fognak fújni. Akkor ezt a szabályt a MJSZ nem tartotta be, és az ötödik miskolci meccsre újfent magyarországi játékvezetők kerültek.

Az elődöntő műsora
Március 13., 1. mérkőzés: Újpest – Csíkszeredai Sportklub (19.30).
Március 14., 2. mérkőzés: Újpest – Csíkszeredai Sportklub (19.30).
Március 17., 3. mérkőzés: Csík­szeredai Sportklub – Újpest (18.30).
Március 18., 4. mérkőzés: Csík­szeredai Sportklub – Újpest (18.30).
Március 20., 5. mérkőzés: Újpest – Csíkszeredai Sportklub (19.30).
Március 22., 6. mérkőzés: Csíkszeredai Sportklub – Újpest (18.30).
Március 24., 7. mérkőzés: Újpest – Csíkszeredai Sportklub (19.30).
Az Erste Liga elődöntőjének másik ágán Ferencváros-Telekom – Debreceni DEAC párharcot rendeznek, amely szintén az egyik fél negyedik győzelméig tart. Ez a párharc tegnap este kezdődött el a Fradi pályaelőnyével, ám az első meccs lapzárta után ért véget.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek