Újdonságok a székelyudvarhelyi EMNP-nél: Elbúcsúzott Szarvas Zsuzsa

24

Várhatóan áprilisban derül ki, hogy ki veszi át a távozó Szarvas Zsuzsanna helyét az önkormányzati testületben. Tegnap sajóértekezleten mondták el azt is, hogy elhatárolódnak minden „sárdobálástól”, ami a választások közeledtével már érezteti hatását a székelyudvarhelyi közéletben.

Más mederbe terelnék a közéletet. Legyen meg a minimum                                                                Fotó: EMNP

Megerősítette a tanácsosi tisztségéről való lemondását Szarvas Zsuzsa, aki az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) frakcióját erősítette az önkormányzati testületben. Mint ismert, névtelen fenyegető üzenetek miatt hozta meg ezt a döntést. Az EMNP irodájában tegnap tarott sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Takács János és Simó Árpád következik a listán, a tárgyalások zajlanak, hogy ki töltse be Szarvas Zsuzsa helyét.

Morális nyomásgyakorlás
A EMNP jelen lévő tagjai elmondták, hogy elküldték a helyi pártok (RMDSZ, MPP) vezetőinek az általuk kidolgozott közös városfejlesztési csomagot, és azt kérik, hogy még a közelgő önkormányzati választások előtt csatlakozzanak ahhoz a civil és szakmai szervezetekkel közösen indítandó tárgyalássorozathoz, melynek célja egy közös nevezőn alapuló „udvarhelyi minimum” kialakítása. Ebben közösen leszögeznének egy sor olyan fajsúlyos dolgot és közös ügyet, amelyek előreviszik a várost, segítik fejlődését és mindegyik alakulat támogatja azokat. Mint Hajdó fogalmazott, az „udvarhelyi minimum” akár a morális nyomásgyakorlás eszköze is lehetne a továbbiakban.

Gálfikat keresnek?
Az is elhangzott tegnap, hogy egy sárdobálásokkal, negatív kampánnyal terhes periódus következhet Székelyudvarhelyen. Hajdó Csaba elmondta, hogy a Néppárt országos vezetőségének részéről értesültek arról, hogy a legutóbbi választásokkor indított „Buta Levente” elnevezésű diverzióhoz hasonlóan, valakik most egy másik Gálfi Árpád nevű jelöltet keresnek, akit a jelenlegi polgármester megbuktatása érdekében indítanának. A jelenlévők kijelentették: határozottan elzárkóznak minden ilyen jellegű kampánytól.
Megtudhattuk, hogy zajlanak már a tárgyalások az Erdélyi Magyar Szövetség helyi testületének megalakítása érdekében, a közös munka talán a választásokon való részvétel mikéntjére is választ ad hamarosan.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek