Újdonságok a programban

Virágos Székelyudvarhely hatodszorra

93

Ebben az évben magánszemélyek már nem igényelhetnek ingyen dísznövényt, a program ezúttal a közösségeket célozza meg. Sőt a megszokottól eltérően, nem a tegnap lezárult Tavaszi dísznövénykiállítás és vásáron adták át a virágokat, erre egy későbbi időpontban kerül sor. A regisztráció viszont már elindult.

Elindult a hivatal legszínesebb programja. Virágzó verseny Fotók: Polgármesteri Hivatal / Facebook

A Virágos Székelyudvarhely programot a polgármesteri hivatal városgazdálkodási osztálya, és a szervezési iroda bonyolítja le. Idén a lakóközösségek, utcaközösségek, lakószövetségek és a tanintézmények igényelhetnek ingyen dísznövényt, a cégek és magánszemélyek az önerőből szépet alkotók kategóriájában versenyezhetnek, illetve megkereshetik a módját annak, hogy az utcában lakó szomszédokkal vagy a lépcsőház lakóival közösen igényeljék a virágokat, cserjéket – tájékoztatott Zörgő Noémi sajtószóvivő.

Lehet választani
További újdonság, hogy a május 6–15. között zajló regisztráció során a program választási lehetőséget kínál, a jelentkezők kérhetnek 3-4 négyzetméter beültetésére alkalmas 80 tő egynyári virágot vagy 4 darab díszcserjét, illetve 5 darab rózsatövet.
– Így az évelő rózsákra, illetve cserjékre évek óta mutatkozó igénynek is végre eleget tud tenni a Virágos Székelyudvarhely program. Fontos, hogy az udvarhely.ro honlapon elérhető elektronikus űrlapon, azaz a jelentkezési lapon jelöljék be a lakosok, hogy mit igényelnek. Ha például a rózsát választja egy adott utcaközösség, és jól látható helyre kiülteti az utcába, és jövőre ugyanezt teszi, akkor 2-3 éven belül egész mutatós kis utcaképet tudhatnak majd magukénak – mondta a sajtószóvivő.
Május 20–24. között zajlik az igényelt növények kiosztása többnyire kiszállítással, illetve a kertészet helyszínéről való elvitellel. A beültetett, megszépített helyszínekről készült fotókat május 25. és augusztus 15. között lehet beküldeni, a legszebbeket immár megszokott módon augusztus 20-án, a Szent István-napi ünnepség idején díjazzák.

Közös ügy, közös cél
Idén tehát a magánszemélyek a cégekkel együtt, de természetesen külön kategóriában az önerőből szépet alkotók csoportjában vetélkednek. Mindkét csoportban a fődíj 1000 lej értékű virágra váltható vásárlási utalvány, a második helyezettek 500 lej, míg a harmadik helyet megszerzők 300 lej értékben nyernek utalványt, amelyet egy évig lehet virágra, növényre beváltani a megadott kertészetnél vagy virágüzletnél – közölte Zörgő Noémi.
Köztudott, hogy a már hatodik éve több száz résztvevővel zajló programot azzal a céllal indította el a polgármesteri hivatal, hogy a lakókkal közösen virágosabbá, szebbé tegye a várost.
– Nem túlzás azt állítani, hogy a programnak köszönhetően közös ügy lett az utcák, terek virágos és rendezett arculatának erősítése, és a virágok mennyiségének növelésére való törekvés. Valójában ez a közös felelősségvállalás a legnagyobb hozadéka a mára mindenképpen beérettnek tekinthető programnak, amely idén kiemelten a közösségeket és a tanintézményeket támogatja környezetük szebbé varázslásában – fogalmazott Zörgő Noémi.

Asztalos Ágnes

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek