Újból nyertek a magyar lányok

316

Harmadik csoportmeccsén második könnyed győzelmét aratta a magyar női vízilabda-válogatott a Barcelonában zajló Európa-bajnokságon. Holnap az eddig remeklő oroszokkal játszanak. A román férficsapat is elkezdte a küzdelmeket, akik Szerbia ellen kapituláltak.

A magyar női vízilabda-válogatott fölényes, 23–6-os győzelmet aratott a szerb csapat felett a barcelonai Európa-bajnokság csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában. Bíró Attila együttese talán csak az emberhátrányos szituációk gyakorlására tudta felhasználni a tegnapi összecsapást, mivel a játékvezetők 15 kiállítást fújtak ellene. A magyar válogatott – amely szombaton 13–9-re kikapott a házigazdák csapatától, vasárnap pedig 32–5-re verte a törököket – holnap a legutóbbi olimpián és világbajnokságon egyaránt bronzérmes orosz együttessel mérkőzik meg, amely ezen a tornán három találkozójából hármat megnyert. Többek közt legyőzték a házigazda spanyolokat is.
A román férfiválogatott hétfő késő este Szerbia ellen találkozott és sem előzetesen, sem utólag nem volt sok esélyük a győzelemre. A szerbek végül 11–5 arányban diadalmaskodtak. A magyarok – amint arról beszámoltunk – könnyedén verték Grúziát 12–5 arányban.
Ma mindkét csapat számára sorsdöntő találkozó vár. Az A csoportban szereplő magyar válogatott ugyanis minden bizonnyal a csoportelsőséget eldöntő párharc elé néz Olaszország ellen, akik 14–1-re nyertek nyitásként Németország ellen. A D csoportban szereplő románok pedig a továbbjutásért szállnak vízbe Szlovákia ellen. Nyerniük kell a továbbjutás érdekében, hiszen zárásként Oroszország nehéz ellenfél lesz.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.