Újból meghirdették a tehetséggondozó programot

367

A gyergyószentmiklósi Pro Terra Alapítvány – partnerségben a Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központtal, illetve az Erdélyi Tehetségsegítő Tanáccsal – harmadik alkalommal szervezi meg tehetséggondozó programját. Az ingyenes, tizenhat helyet biztosító programot ezúttal is 7–8. osztályos tanulók számára hirdették meg, akik – képzőművészeti szaktanárok irányításával – február 16. és április 12. között nyolc műhelymunkán vehetnek részt.

Kolcsár Béla és Szőcs Zsuzsánna. Jó együttműködés Fotó: Kertész László

Igény van a programra az elmúlt évek tapasztalatai alapján, a szervezők elmondása szerint azonban idén némiképp változtattak a projekt célkitűzésén. A Pro Terra Alapítvány vezetője, Szőcs Zsuzsánna a tegnapi sajtótájékoztatón rámutatott: eddig kizárólag az volt a cél, hogy a művészeti középiskolákba felvételizőknek felkészülési lehetőséget biztosítsanak, most viszont hármas célt fogalmaznak meg. Egyrészt azonosítanák a kiemelkedő rajzképességgel rendelkező gyermekeket és lehetőséget biztosítanak nekik a szakmai és egyéni fejlődésükhöz, másrészt felkészítenék azokat, akik kilencedik osztálytól valamelyik művészeti középiskolában folytatnák tanulmányaikat.
– Másik cél a családok tehermentesítése a költségek alól, hiszen a program ingyenes, és a megye művészeti iskoláinak pedagógusai tartják a műhelymunkákat – részletezte Szőcs Zsuzsánna. Hangsúlyozta: idén ajánlással kell jelentkezniük, amelyben szaktanár, osztályfőnök vagy esetleg a szülő leírja, hogy az adott gyermeknek miért fontos részt vennie a programban.
A felkészítőket a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola szaktanárai (Fazakas Ildikó és Siklódy Ferenc), valamint a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Gimnázium pedagógusai (Lakatos Gabriella és Török Ferenc) vezetik, míg a programfelelős a szárhegyi központ művészeti vezetője, Ferencz Zoltán, illetve Szőcs Zsuzsánna lesz.
A műhelymunkákat ezúttal is szombatonként tartják, pontosabban február 16-án és 23-án, március 2-án, 9-én, 16-án, 23-án, 30-án, valamint április 6-án. A témákat illetően többek között a tanulmányrajzzal, a krokival, a csendélettel, a portréval és számos egyéb technikával is megismerkedhetnek a résztvevők.
– Intézményünk immár negyvenöt éve tevékenykedik a képzőművészet területén, így természetesen fontosnak tartjuk, hogy minden hasonló kezdeményezést segítsünk – fogalmazott a helyszínt biztosító Gyergyószárhegyi Kulturális és Művészeti Központ igazgatója, Kolcsár Béla.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő és a Nemzeti Tehetség Program által támogatott projektre február 11-ig lehet jelentkezni a 0744–138720-as telefonszámon vagy a proterra96@yahoo.com e-mail-címen.

Kertész László

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek