2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Újból lesz szurkolói udvar

Szombaton idegenben, a Sportul Snagov ellen lép pályára az FK Csíkszereda második ligás labdarúgócsapata, melynek szur­kolói ezúttal sem csak a helyszínen követhetik figyelemmel a történéseket.

Felmérés az FK Csíkszeredánál

Szombaton a sereghajtó Sportul Snagov otthonában lép pályára az FK Csíkszereda második ligás csapata. A 8. fordulóban Valentin Suciu tanítványai idegenben küzdenek a pontokért, és az a Sportul Snagov lesz az ellenfél, amely a hét forduló alatt mindössze 1 pontot összesített, két rúgott és húsz kapott gólja van.
Az összecsapást egyetlen sportcsatorna sem tűzte képernyőre, ezért az FK Csíkszereda kérte a rendező fél és a Román Labdarúgó Szövetség jóváhagyását a mérkőzés közvetítéséhez. A kérésük pozitív elbírálásban részesült, így akárcsak a Gloria Buzău és Aradi UTA elleni összecsapást, a Snagov elleni találkozót is közvetítik a Mikó-várban, ahol szurkolói udvar lesz. A kivetítőt (LED fal) a polgármesteri hivatal biztosítja, a helyszínt a Csíki Székely Múzeum, míg a közvetítés költségeit az FK Csíkszereda állja. Minden érdeklődőt szeretettel várunk szombaton a Mikó-várban a 11 órakor kezdődő Sportul Snagov – FK Csíkszereda mérkőzésre.

Jövő kedden kupameccs
A Román Labdarúgó Szövetség elkészítette a Románia-kupa nyolcaddöntőbe kerülésért vívandó párosítások menetrendjét, amely alapján az FK Csíkszereda jövő kedden lép pályára a harmadik ligás Metalul Buzău otthonában.
Íme a kupa műsora: szeptember 24., kedd: Metalul Buzău – FK Csíkszereda (16.30), Flacăra Horezu – Astra Giurgiu (16.30), Foresta Suceava – Medgyesi Gaz Metan (16.30), Aradi UTA – Bukaresti Dinamo (16.30), Turris Oltul Turnu Măgurele – Academica Clinceni (18), Concordia Chiajna – FC Voluntari (19.15), U Craiova 1948 SA – Kolozsvári U (21.30); szeptember 25., szerda: Chindia Târgovişte – Nagyszebeni Hermannstadt FC (16), CS Făurei – CS Mioveni (16.30), Alsógáldi Industria SK – Petrolul Ploieşti (16.30), Resicabányai MSC – Craiovai U (18.45), FC Botoşani – Kolozsvári CFR (21.30); szeptember 26., csütörtök: Temesvári Ripensia – Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (16.30), Kolozsvári Sănătatea – Viitorul Ovidiu (16.30), Bukaresti Rapid – Jászvásári Poli (18.45), Bukaresti Metaloglobus – FCSB (21.30).

Felmérték az akadémistákat
Három akadémiai korosztályt mértek fel a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia szakemberei. Dr. Csáki István, a PFLA sporttudományi részlegvezetője és Liszkai Dezső utánpótlás szakmai és képzési igazgató, valamint Marczinka Tamás tudományos munkatárs vezetésével került sor az FK Csíkszereda U16-os, U17-es és U19-es csapatainak felmérésére. A gyakorlatok között volt 5 és 30 méteres gyorsasági teszt, helyből távolugrás, agility teszt labdával és anélkül, valamint állóképességi teszt (Yo-Yo). A felmérésen jelen volt Varga Károly a Kárpát-medencei Labdarúgó Akadémiák szakmai igazgatója is. Somogyi Krisztián szakmai igazgató szerint az eredmények kiértékelése folyamatban van, de összességében egy nagyon hasznos felmérés volt.
Szintén a nap folyamán az FK Csíkszereda edzői számára Juhász Péter tartott előadást a Skilling programról, amely egy olyan adatbázis, ahova az FK Csíkszereda edzői egy saját felületre töltik fel az edzéseket, a gyakorlatokat, az eredményeket, és mindenféle információt a játékosokkal kapcsolatosan.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb