2020, december 2, szerda.
custom_html_banner1

Hirdetés

Újból Daniel Cristea nyerte a prológot

Nagyszerű időben kezdődhetett el Sepsiszentgyörgyön a XIII. Székelyföld Kerékpáros Körversenye, amelyen az előzetes elvárásoknak megfelelően 18 csapat vesz részt összesen 100 sportolóval. A sepsiszentgyörgyi 5,5 kilométeres prológot csakúgy, mint tavaly, Daniel Cristea nyerte meg.

Tizennyolc csapat – köztük a lengyel Team Hurom, amely ország először képviselteti magát – 100 sportolója állt rajthoz Sepsiszentgyörgyön a XIII. Székelyföld Kerékpáros Körversenyének prológján, amelyen a kerékpározók a háromszéki város utcáin kellett 5,5 kilométeres távot megtegyenek.
Még mielőtt a prológnak nekivágtak volna a kerékpározók, a hivatalos csapatbemutatón is részt kellett vegyenek, amely egyben a megnyitója is volt az eseménynek. A megnyitót Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere, illetve Szép Zoltán vezényelte le. A csapatok bemutatója közben Tamás Sándor, Kovászna megyei tanácselnök is – egyik támogatója az eseménynek – sok sikert kívánt a csapatoknak és köszönetét fejezte ki a szervezőknek, hogy Székelyföld Kerékpáros Körversenye újfent megrendezésre került, továbbá a jövőt illetően a folytonosságról beszélt.
A csapatok bemutatója a házigazdának számító csíkszeredaiakkal, a Novák Teammel zárult. Itt Novák Károly Eduárd paralimpiai aranyérmes sportoló és egyben a Román Kerékpáros Szövetség elnöke kijelentette, hogy minden bizonnyal utolsó Székelyföldi Kerékpáros Körversenyén vesz részt, hiszen a visszavonuláson gondolkodik. Azelőtt viszont még részt vesz az októberi világbajnokságon, illetve a jövő évi tokiói ötkarikás játékokon. Novák kifejtette: „Együtt nőttem Székelyföld Kerékpáros Körversenyével, sok mindent köszönhetek neki és motivált is vagyok a versenyt illetően”.
Zárásként Csíki András, a verseny sportigazgatója, illetve Rusz István, az esemény társszervezője, ugyanakkor a Sepsi SIC Sportklub elnöke köszöntőszavai hangzottak el. Utóbbi egy érdekességet is megosztott, hiszen a Sepsi SIC Sportklub átalakult, a jövőben már nemcsak a kosárlabda kap hangsúlyos szerepet a szervezetben, hanem a kézilabda, a kerékpár, a birkózás vagy épp az asztalitenisz is.

A prológ dobogósai

A prológ során a 100 sportolót félpercenként indították el a szervezők. A mezőny zöme hét és fél perc alatt tette meg az 5,5 km-es szakaszt, ám voltak hárman, akik a hét perc alá mentek le. Ilyen volt Daniel Cristea – a Giotto Victoria sportolója –, aki tavaly is az első helyen zárt, csakúgy, mint idén. A második legjobb idővel csapattársa, Denis Marian Vulcan ért célt, míg a harmadik helyen az osztrák válogatottnak versenyző Felix Ritzinger.
Folytatás csütörtök délelőtt 11 órától, sepsiszentgyörgyi rajttal, hiszen következik a 197,33 km-es Kastélyetap a Sepsiszentgyörgy – Kovászna – Kézdivásárhely – Nyerges-tető – Barót – Sepsibölön – Sepsiszentgyörgy útvonalon.

Kastélyetap

A körverseny a második nap, augusztus 8-án, a Kastélyetappal folytatódik. A tavalyi évhez képest az idén újfent érinteni fogja a szakasz Hargita megyét is, hiszen a mezőny a a Sepsiszentgyörgy – Kovászna – Kézdivásárhely – Nyerges-tető – Barót – Sepsibölön – Sepsiszentgyörgy útvonalon fog haladni. A 11.00 órakor rajtoló, 197,33 km hosszú etap befutójára 15.35 körül kerül sor, ezt követően tartják a díjkiosztó ünnepséget a sepsiszentgyörgyi Szabadság téren. Útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra lehet számítani a szakasz során.

Darvas Attila

Kapcsolódó cikkek:

14,237RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb