Újabb villanyfényes meccs

Február utolsó napján jönnek az oltyánok

169

Elkészítette a Román Labdarúgó Szövetség a Románia-kupa negyeddöntőinek műsorát. A négy találkozót három nap alatt játsszák le, az utolsó meccset Csíkszeredában rendezik. Az FK Csíkszereda újból villanyfényes mérkőzést vív a sorozatba, ez eddig szerencsét hozott a csapatnak. A csíkiak a címvédő CS U Craiovát fogadják február 28-án.

Már építik a világítást a csíkszeredai stadionban a február végi meccsre Fotó: László F. Csaba

Közzétette a Román Labdarúgó Szövetség a Ro­mánia-kupa negyeddön­tőinek időpontját, miután megtörtént az egyeztetés a mérkőzések közvetítési jogait birtokló tévétársaságokkal. A négy találkozót három napra írták ki, három meccs este nyolc, egy pedig délután öt órakor kezdődik. A sort egyébként az FK Csíkszereda zárja február utolsó napján.
Az FK Csíkszereda a harmadik fordulóban kapcsolódott be a Románia-kupa 2019-es kiírásában, tavaly augusztus 28-án idegen környezetben 2–0-ra győzte le az FC Szászhermányt. A negyedik fordulóban immár hazai közönség előtt lépett pályára a csíki csapat, szeptember 13-án a 2. ligás Bákói Aerostar ellen 3–2-re nyert és jutott tovább. Tizenkét nappal később a szintén másodosztályú Energeticianul Șirineasa is fejet hajtott az FK előtt, a csíki focisok 2–1-re nyertek a Vâlcea megyei csapat ellen, így nyolcaddöntős lett a megyeszékhelyi gárda.
Tavaly november elsején először rendeztek villanyfényben focimeccset a csíkszeredai stadionban, az FK a többszörös országos bajnok, ám a 2018/2019-es idényben az 1. ligában csak kínlódó Bukaresti Dinamót fogadta. A telt ház előtt rendezett meccs első negyvenöt perce gól nélkül zárult, majd a szünet után három perc alatt Majzik és Magyari góljaival kettővel is vezetett az FK, ám hét perccel később már 2–2 volt az állás, miután Nistor duplázott. A hosszabbításban a Dinamo Neicuțescu révén ugyan vezetést szerzett, ám Berde kiegyenlített, a szétlövést pedig a csíkiak nyerték és először jutottak be a sorozat negyeddöntőjébe.
Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke nemrég egy magyarországi lapnak azt nyilatkozta, a Románia-kupa címvédő Craiova ellen nehéz meccsre számít. „A február 28-i negyeddöntőben telt ház előtt léphetünk pályára, ez biztos, amiként az is, hogy hideg lesz. Tavaly ilyenkor délben mínusz tíz fokot mértek, este nyolckor mínusz húszat. A körülmények tehát mellettünk szólnak, ám minden más a vendégek mellett. Egy százalék sanszot adok magunknak, de nézzük a jó oldalát: az is több mint a semmi” – nyilatkozta a csíki klubelnök.
Az FK Csíkszeredánál már elkezdték a mérkőzés szervezését, tegnap pedig a világítóberendezést is elkezdte szerelni az a szakcég, amellyel szerződésben áll a csíki klub. A Craiova elleni mérkőzésre ugyanannyi belépőt bocsát áruba a klub, mint a Dinamo elleni találkozón és ugyancsak elővételben árusítják majd azokat. Arról viszont, hogy mikor lehet jegyet venni a Románia-kupa negyeddöntőjére, azt a jövő héten közli majd a csíkszeredai klub.
Az FK Csíkszereda focisai jelenleg Törökországban edzőtáboroznak, ott készülnek gőzerővel a február 28-i mérkőzésre. A csapat hétfőn tér haza Antalyából, majd itthon folytatják a tavaszi idényre a felkészülést, mi több, terveznek edzőmérkőzéseket is.
A Románia-kupa negyeddöntőjében az FK Csíkszereda kivételével mind 1. ligás csapatok szerepelnek, mi több, a tabella első hét helyezettjéből hat érdekelt a sorozatban, a kivétel a Bukaresti FCSB, a hetedik gárda pedig a 11. helyen álló Dunărea Călărași.
A Románia-kupa negyeddöntőinek műsora: február 26: Nagyszebeni FC Hermannstadt – Viitorul Konstanca (20); február 27.: Dunărea Călărași – Astra Giurgiu (17), Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK – Kolozsvári CFR (20); február 28: FK Csíkszereda – CS U Craiova (20).

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek