Újabb úti cél: Fehéroroszország

122

A genfi, illetve a bilinai nemzetközi torna után újabb külföldi megmérettetésre utazott el a Székelyföldi Jégkorong Akadémia. Ezúttal viszont a 2004-es korosztályon van a sor, hogy helytálljanak, méghozzá a fehéroroszországi Mahiljovban, ahol egy ötcsapatot felvonultató Junior Challenge Victory Cup névre hallgató tornán vesznek részt.

Nemzetközi jégkorongtornán vesz részt a SZJA U14-es csapata

Alig értek haza a 2003-asok, illetve a 2005-ösök a genfi és a bilinai nemzetközi tornáról, a köztes korosztály – U14 – már szerda délután elutazott a fehéroroszországi Mahiljovba. Itt ugyanis egy öt csapatot felvonultató tornára kerül sor, ahol a házigazda I. és II. csapatai mellett ott lesz a Székelyföldi Jégkorong Akadémia, illetve két lett csapat, a Zemagle és a Broceni révén.
A Junior Challenge Victory Cup tornán a részt vevő csapatok mindegyike játszik mindenkivel, majd a körmérkőzéseket követően az első két helyezett döntőben, míg a harmadik és negyedik helyezettek kisdöntőben mérik össze tudásukat, újfent. Az érmes meccseket követően viszont ügyességi próbákra is sor fog kerülni.
Az elutazás előtt a Székelyföldi Jégkorong Akadémia technikai igazgatója, Del Pedrick elmondta, hogy az eredményességen túl, nagy hangsúlyt kell fektetni arra, hogy a fiatalok minél egyszerűbb hokit mutassanak.
– Egy olyan tornára utazunk, ahol az apró részletekre kell nagy hangsúlyt fektessünk. Egyszerű játékot kell mutatni és fel kell legyünk készülve arra, hogy minden mérkőzésen végig magas tempóban, iramban kell játszani, és nem utolsósorban végig magasan kell tartani a koncentrációt – jegyezte meg Del Pedrick.

A mahiljovi tornára kiutazott keret és a műsor

A SZJA kerete: kapusok: Bodó István, Geréd Ádám, Olaru Alex; hátvédek: Bartis Adorján, György Róbert, Kémenes András, Kosza Tamás, Nyika József, Süket Bálint, Tankó Ábel; csatárok: Barabás Benjamin, Barsan Rezső, Bereczky Ákos, Both Alpár, Kernászt Máté, Kovács Előd, Kozma András, László Balázs, Nyika Sándor, Ördög Roland. A szakmai stáb: edzők: Antal Zsolt, Gyenge Tamás; mentoredző: Del Pedrick; csapatvezető: Nagy Attila.
A torna műsora: péntek: Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Broceni (12), Székelyföldi Jégkorong Akadémia – Mahiljov (15); szombat: Zemagle – Székelyföldi Jégkorong Akadémia (12), Mahiljov II. – Székelyföldi Jégkorong Akadémia (16.30); vasárnap: bronzmeccs (11, 3–4. helyezettek), döntő (12.30, 1–2. helyezettek), ügyességi verseny (14).

Darvas Attila

A cikk a Hargita Népe április 13-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek