Újabb udvarhelyi érem

64

Két ifjúsági asztalitenisz-versenynek is otthont adott az elmúlt hétvégén Câmpulung. Az ifjúsági Románia-kupa küzdelmeivel egyszerre tartották az U21-es országos döntő tornáját is, mindkét viadalon ott voltak a Székelyudvarhelyi ISK-FSK sportolói, a Tamás Szabolcs és Vrabie Alex kettős bronzéremmel tért haza.

Vrabie Alex és Tamás Szabolcs bronzérmes lett az U21-es ob-döntőben
Vrabie Alex és Tamás Szabolcs bronzérmes lett az U21-es ob-döntőben

Két rangos hazai asztalitenisz-versenynek adott otthont a hétvégén Câm­pulung, amelyen jelen voltak a Székelyudvarhelyi ISK-FSK sportolói is. Az ifjúsági korosztály számára a Románia-kupa küzdelmeit rendezték, míg az U21-es korosztályú sportolók az egyéni országos döntő során álltak asztalhoz.
Az U21-es egyéni versenyszámokkal indult a versenysorozat, amelyen nem sok babér termett az udvarhelyieknek. A Demeter Hunor, Puja Attila Tamás, Cighir Alex, Szabó Hunor, Bíró Norbert, Tamás Szabolcs és Sánduly Levente alkotta ISK-FSK csapatból senkinek sem sikerült a legjobb tizenhat közé kerülni. A páros versenyszámra összekapták magukat a fiúk, a tizenhatos főtáblán négy udvarhelyi páros neve szerepelt. A legjobb nyolc közé a Tamás Szabolcs – Vrabie Alex páros tudott bejutni, a többi udvarhelyi párosnak a nyolcaddöntő jelentette a búcsút. A negyeddöntőből még kijutott a Tamás–Vrabie kettős, ám az elődöntőt az U21-es román válogatott két alapembere ellen játszották, a Spelbus–Manole páros ugyan nehezen, de le tudta győzni az udvarhelyieket, akik így a bronzérmet szerezték meg.
Az ifjúsági Románia-kupában Demeter, Puja, Tamás és Sánduly a selejtezőcsoportból a harminckettes főtáblára jutottak. Az első fordulóban Demeter nyert, Tamás, Puja és Sánduly pedig kikapott. A nyolcaddöntőben Demeter a későbbi bronzérmestől szenvedett vereséget, így a kupaküzdelmekben nem termett babér az udvarhelyieknek.

Megvan az első bajnok
A héten Székelyudvarhelyen rendezik a megyei asztalitenisz-bajnokságot az ifjúsági korcsoportokban, hétfőn az ifjúsági III-as korosztályúak – az újoncok – álltak asztalhoz. Az újoncok megyei bajnoki címét az ISK-FSK Székelyudvarhely sportolója, Vetésy Norbert szerezte meg, miután a döntőben 3–0-ra legyőzte csapattársát, a válogatott Karácsony Dánielt.
A Hargita Megyei Asztalitenisz Szövetség szervezésében zajló pontvadászat során tegnap a serdülő kategória (15 év alattiak) küzdelmei zajlottak, amelyek lapzárta után értek véget. Ma az ifjúságiak (18 év alattiak), holnap pedig a gyerekek (10 év alattiak) állank asztalhoz és mérkőznek meg a megyei bajnoki címért.

HN-információ

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek