Újabb tíz tömbházat és a kultúrházat is felújítanak

Aláírták a szerződést

124

Újabb tíz tömbház, illetve a művelődési központ felújítása is elkezdődhet Gyergyó­szent­miklóson. Erre vonatkozóan írt alá támogatási szerződést Gyu­la­fehérváron Nagy Zoltán polgármester.

Még tíz tömbház szigetelése kapott zöldutat Fotó: Lázár Hajnal

Közösségi oldalán adta hírül Nagy Zoltán, Gyer­gyószentmiklós polgármestere, hogy a már korábban bejelentett tíz tömbház után újabb tíz felújítására írták alá a támogatási szerződést a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökségnél. A Virág negyed 43-as és 44-es tömbházai, a Bucsin negyed 2-es, 6-os, 10-es, 11-es, 20-as tömbházai, két tömbház a Kórház utcából (A és IPEG), valamint a Forradalom negyed 9B tömbháza esetében kezdődhet el a munkálatok előkészítésének folyamata. A városvezető közölte, összesen 542 családot, azaz több mint kétezer lakost érint. – A pályázati pénzből külső hőszigeteléssel látjuk el a tömbházakat, kicseréljük a rosszul szigetelt ablakokat és szigeteljük az erkélyeket, illetve külön szigeteljük az alagsorokat és a tetőket, s ezáltal csökkennek majd az érintett háztartások fűtési költségei – fogalmazott a városvezető. Akár az első tíz tömbháznál, ezek esetében is különböznek a munkálatok attól függően, hogy mit igényeltek a lakószövetségek. A munkálatokat a tervek szerint 2021 augusztusáig végzik majd el.
A kultúrház energetikai hatékonyságának növelésére is pályázatot nyert a város, s ez esetben is megtörtént a támogatási szerződés aláírása. Ezt a beruházást 2020 szeptemberéig kell elvégezni.

A polgármester közölte, a tömbházakat és a művelődési központot érintő projektek értéke összesen meghaladja a 17,3 millió lejt.
Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt héten már fórumra hívták azon lakosokat, akik lakásai az első tömbházfelújítási projekt részét képezik, hamarosan pedig az újabb tíz tömbház lakóit is megbeszélésre hívja a polgármesteri hivatal. Ezenkívül tömbházanként is külön gyűléseket tartanak majd, hogy minden részletet tisztázzanak a lakosokkal.

Lázár Hajnal

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek