Újabb termelők kaptak Székely termék tanúsítványt

117

Továbbra is nagy az érdeklődés a termelők körében a Székely termék védjegy megszerzése iránt. Legutóbb Gyergyószentmiklóson adtak át újabb Székely termék tanúsítványokat, ezzel 106-ra nőtt a védjegyhasználók köre.

Szatmári Ferenc és Márton István a Székely termék védjegy bírálóbizottsági ülésén  Fotó: Daczó Dénes
Szatmári Ferenc és Márton István a Székely termék védjegy bírálóbizottsági ülésén Fotó: Daczó Dénes

[dropcap color=”#” bgcolor=”#” sradius=”0″]A[/dropcap]z elmúlt időszakban a Székely termék elbíráló bizottságához több olyan termelő is folyamodott, akik már évek óta rendszeres résztvevői a Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Kézdivásárhelyen megrendezett havi vásároknak. A Székely termék védjegyről szóló tanúsítványokat Hargita Megye Tanácsának november végén Gyergyószentmiklóson tartott ülésén Bende Sándor megyei tanácsos adta át a termelőknek.
Ezúttal a következő egyesület, illetve magánszemélyek vehették át a tanúsítványt: a gyergyócsomafalvi Fenyőalja Hagyományőrző és Turisztikai Egyesület, amelynek tagjai – Orbán Melinda, Madarász Zsuzsanna, Bartalis Rozália, Csata Mária, Ambrus Klára – szörpöket, lekvárokat, zakuszkát készítenek; Széles Éva (Kecset – szörpök, lekvárok), Mózes Jolán (Kénos – szörpök, lekvárok), Kovács Berta-Ana (Székelyvarság – szőttesek), Vass Éva (Oroszhegy – szörpök, lekvárok, zakuszka, ecetes torma), Páll Irma (Kecset – szörpök, lekvárok).
Az átadási ünnepségen Márton István, Hargita Megye Tanácsa Vidékfejlesztési Egyesületének igazgatója elmondta, hogy a védjeggyel rendelkezők száma ezennel elérte a 106-ot, a Székely termékek száma viszont már az ezret is meghaladta. Márton István ugyanakkor hangsúlyozta: a Székely termék védjeggyel rendelkező termékeket előállító családok, családi gazdaságok száma egyre jelentősebb. A fogyasztók kedvelik és vásárolják a termékeket, ezzel is hozzájárulva a munkahelyek teremtéséhez és megtartásához.
Márton István ugyanakkor emlékeztetett arra is, hogy a védjegy használata garancia a vásárló felé, hogy minőségi terméket fogyaszthat. A termelők mindvégig tudatában kell legyenek annak, hogy számukra is plusz körültekintéssel, felelősséggel jár a Székely termék logó használata.
A termékekről részletes tájékoztatás olvasható a szekelytermek.ro weboldalon, ahol a termelők elérhetősége is megtalálható.

Akár ez is tetszhet

Válaszolj

E-mail címed nem kerül nyilvánosságra.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek