Újabb sikeres adománygyűjtő akció

Még több rászoruló családot támogatnának

69

A csíkszeredai Juventutti Alapítvány harmadik alkalommal támogatta élelmiszercsomagokkal a mélyszegénységben élő többgyermekes családokat. Hasenec Tímea, az alapítvány elnöke lapunknak elmondta: terveik szerint a közeljövőben más formában szeretnék segíteni a rászoruló családokat, erre keresnek megoldásokat és továbbra is várják a nehéz sorsú családok jelentkezését.

186 gyermek örülhetett az élelmiszercsomagoknak                                                                            Fotó: Juventutti

A csíkszeredai Juventutti Alapítvány Élelmiszert az éhező gyerekeknek néven meghirdetett jótékonysági akciója harmadik alkalommal is nagy sikerrel zárult. Az alapítvány a járvány idején összesen 150.000 lej értékben vásárolt élelmiszereket a mélyszegénységben élő családoknak, az első csomagátadás március 30-án, a második április 15-én, a harmadik pedig a múlt héten zajlott. A legutóbbi alkalommal 50 rászoruló család 186 gyermeke részesült a bőséges élelmiszercsomagokban. Hasenec Tímea, az alapítvány elnöke lapunk kérésére elmondta: ez alkalommal is az alapítvány weboldalán keresztül szerveztek gyűjtést, és három hét alatt gyűlt össze az újabb 5000 lej.
– Tökéletesítettük a kritériumrendszerünket és körültekintőbben jártunk el, így valóban csak azok a nehéz helyzetben élő családok kaptak támogatást, ahol a gyermekek iskolába járnak – fejtette ki Hasenec Tímea. Rámutatott: naponta 5-10 rászoruló család keresi meg, hogy nehéz helyzetéről beszámoljon és támogatást igényeljen, akinek nincs telefonja, szomszédokon, ismerősökön keresztül veszi fel a kapcsolatot az alapítvánnyal.
– Elszorul a szívem, hisz az élelmiszercsomagok kiosztásakor is több család jön oda hozzánk, azzal a kéréssel, hogy nekik is segítsünk. Éppen ezért lelkileg kimerítő volt a támogatások átadása, ugyanakkor felemelő, hogy mennyire hálásak és mennyire örülnek a családok, hogy valaki törődik velük. Ez alkalommal nemcsak pénz, de élelmiszeradományok is érkeztek, egyik támogatónktól 535 kg krumplit kaptunk – fogalmazott az alapítvány elnöke. Hozzátette: azt tapasztalták a kiszállításnál, hogy járműben és sofőrben is hiány van, illetve azt is elárulta, hogy terveik szerint más módon fogják folytatni a támogatást, mert ebben a formában ellaposodott, az adományok megcsappantak. Jelen pillanatban megoldásokat keresnek arra, hogyan tudnának még több családhoz eljutni. Az alapítvány ezúttal is köszöni a segítséget, támogatást mindazon adományozóiknak és önkénteseiknek, akiknek hozzájárulásával több mint 180 gyerek asztalára élelmiszer kerülhetett.
– Nem mindig könnyű a munkánk ezen része, de mindaddig, amíg ilyen sokan segítenek, támogatnak minket, és ameddig ezeknek a gyermekeknek örömet szerezhetünk, konkrét segítséget nyújthatunk együtt, úgy gondoljuk, érdemes hasonló akciókat elindítanunk – fűzte hozzá Hasenec Tímea.
A rászoruló családok továbbra is jelezhetik kéréseiket az alapítvány központi hívószámán, a 0371–786786-as telefonszámon.

Barabás Emőke

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.