Újabb rangadó előtt a Székelyudvarhelyi FC

77

A 22. fordulóval folytatódik a hétvégén a hazai labdarúgó 3. Liga, a Hargita megyei csapatok közül csak a Székelyudvarhelyi FC érdekelt a pontvadászatban. Az FK Csíkszereda szabadnapos, ám a klubvezetés mára egy barártságos meccset kötött le az FC Hermannstadt II-vel. Pályára lépnek az ifjúsági csapatok is, és lesznek mérkőzések a megyei bajnokságban is.

Két mérkőzést rendeznek ma a labdarúgó 3. Liga 22. fordulójában, mindkét meccs rangadónak számít. A Székelyudvarhelyi FC a tavaszi idényben összekapta magát és egyre jobban távolodik a kiesést jelentő helyektől, mai ellenfele is ezért harcol.
Az SZFC 19 ponttal a 12. helyen áll az I. csoportban, ellenfele, a CSM Pașcani pedig 13 ponttal a 13. Győzelem esetén az udvarhelyiek akár egy helyet is előre léphetnek, amennyiben a 10. helyen álló CSM Focșani hazai környezetben nyer a 11. helyezett Sănătatea Darabani ellen. Az SZFC természetesen a győzelemre hajt a ma 17 órakor kezdődő meccsen is, a csapat a tavaszi idényben három győzelem mellett egy döntetlent ért el és háromszor kapott ki.
Az FK Csíkszereda a 22. fordulóban szabadnapos, ám ez nem jelenti azt, hogy a csapat nem játszik, ugyanis a klubvezetés mára barátságos meccset kötött le az FC Hermannstadt II-vel. A találkozót 17 órától Nagyszebenben rendezik. A csíkiaknak ugyanakkor ma figyelniük kell a 22. forduló másik rangadóját, a Bákói Aerostar – CSM Roman meccset is. Amennyiben a találkozón hazai siker születik, úgy hat pontra nő az éllovas bákóiak előnye az FK-val szemben, így pedig győzelmi kényszerbe kerülhetnek a csíkiak a következő, 23. fordulóban, amikor az Aerostart látják vendégül. Az már biztos, hogy a szabadnapos FK a 22. fordulót követően egy helyet veszít a tabellán, hiszen a harmadik Galaci Suporter Club Oțelul játék nélkül jut a három pont birtokába a hétvégén – az Avântul Valea Mărului visszalépése miatt – és jobb gólarányának köszönhetően a második helyre lép elő.

Bajnokavatás lehet
Öt mérkőzést rendeznek a hétvégén a megyei bajnokságban, két elnapolt meccset is lejátszanak, ugyanakkor a 21. forduló keretében minden csapat pályára lép. A bajnoki cím akár már a hétvégén is eldőlhet, hiszen a címvédő Székelykeresztúri Egyesülésnek tizenegy pont az előnye a második Maroshévízi Pro Marossal szemben, a pontvadászatból pedig kilenc forduló van hátra. A két csapat holnap pótolja a 18. fordulóból elhalasztott meccsüket, és amennyiben a keresztúriak megnyerik a találkozót, úgy 24 pontra nő a két csapat közötti különbség és mivel az Egyesülés eddig két alkalommal (4–0 és 2–0) is győzött a maroshévíziek ellen, úgy az egymás elleni eredménynek köszönhetően címet védhetnek.

Ifjúsági foci
A hazai ifjúsági bajnokságban szerdán hétközi forduló volt, a hétvégén pedig újabb fordulót rendeznek a pontvadászatokban. Az U19-es korosztályban az Elit Ligában hazai pályán nyert az FK Csíkszereda, a hétvégén viszont Resicabányán játszik a csapat, míg a korosztályos bajnokságban az FK II. idegenben, a Székelyudvarhelyi FC pedig hazai környezetben győzött. Az U17-es országos bajnokságban az FK mindkét csapata nyert, az udvarhelyiek viszont kikaptak.
Eredmények: U19, Elite Liga, 13. forduló: FK Csíkszereda – SCM Râmnicu Vâlcea 3–0. U19, ob., 13. forduló: Székelyudvarhelyi FC – Brassói Coltea 2–1, ISK Brașovia Brassó – FK Csíkszereda II. 0–1. U19, ob., 13. forduló: FK Csíkszereda – Besztercei LPS 8–0, Székelyudvarhelyi FC – Brassói Coltea 1–2, ISK Brașovia Brassó – FK Csíkszereda II. 0–2.

A műsor
3. Liga, 22. forduló: ma: Székelyudvarhelyi FC – CSM Paşcani, Bákói Aerostar – CSM Roman; holnap: CSM Focşani – Sănătatea Darabani, Szászhermány – Kézdivásárhelyi KSE, Sporting Lieşti – Barca­rozsnyói Olimpic Cetate. Minden találkozó 17 órakor kezdődik. A Galaci Metalosport kizárása miatt a Bucovina Rădăuţi, az Avântul Valea Mărului visszalépése miatt a Galaci Suporter Club Oţelul játék nélkül jut a három pont birtokába, az FK Csíkszereda pedig szabadnapos.
Megyei bajnokság. 18. forduló: holnap: Székelykeresztúri Egyesülés – Maroshévízi Pro Maros (17). 19. forduló: ma: Homoródalmási Homoród – Gyergyószárhegyi Bástya (18). 21. forduló: holnap: Balánbányai Bányász – VSK Gyergyószentmiklós (13); vasárnap: Homoródalmási Homoród – Székelyudvarhelyi Roseal (11), Gyergyószárhegyi Bástya – Székelykeresztúri Egyesülés (11).
Ifjúsági bajnokságok, 14. forduló: U19, Elite Liga: holnap: CSM Resicabánya – FK Csíkszereda (14); U19, ob: FK Csíkszereda II. – Nagyszebeni Interstar (12), Lucian Blaga Szászrégen – Székelyudvarhelyi FC (12); U17, ob: Szatmárnémeti LPS – FK Csíkszereda (14), FK Csíkszereda II. – Nagyszebeni Interstar (14), Lucian Blaga Szászrégen – Székelyudvarhelyi FC (14).

HN-összeállítás

A cikk a Hargita Népe április 13-i számában jelent meg.

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek