Újabb osztályokat korszerűsítettek

33

Folytatódik a felújított osztályok bemutatása a szé­kely­udvarhelyi kórházban: ezúttal a főépületben található belgyógyászati osztály gasztro­enterológiai részlegén és a kardiológián elvégzett korszerűsítéseket ismertette a kórház és az illetékes osztályok vezetősége.
Az gasztroenterológiai részlegen megújult az endoszkópos laboratórium, illetve kialakítottak egy járóbeteg-rendelőt is, mert egyre nagyobb az igény az említett vizsgálatra – hamarosan, egy-két hónapon belül pedig új kolonoszkópiás tornya is lesz a részlegnek. Belső felújításokat is végeztek, akárcsak a 25 ágyas kardiológiai osztályon, amely teljes körű renováláson esett át. Nemcsak a kórtermek alakultak át, hanem a betegellátók, a folyosó is megszépült, nyílászárókat cseréltek, továbbá az adminisztrációs rész is megújult. A munkálatok az idén zajlottak, mostanra az osztály minden korszerű követelménynek megfelel.
Lukács Antal főigazgató felhívta a figyelmet, hogy a szív- és érrendszeri betegségek, illetve az emésztőszervi betegségek aránya állandóan növekszik, ezért is érezte úgy, hogy a két osztály rendbetétele elsőbbséget élvez, bár – tette hozzá – minden kórházi részleg fontos a maga nemében. A gasztroenterológiai részlegre 85 ezer lejt, a kardiológiai osztályra 340 ezer lejt költöttek. Az utóbbi a hatodik kórházi egység, amelyet a tavalyi évtől kezdődően sikerült kisebb-nagyobb mértékben felújítani, illetve a felszereltségen fejleszteni, köszönhetően a kórházvezetőség és a szakminisztérium közötti jó kapcsolatnak – derült ki a bemutatókon.

Asztalos Ágnes

A belgyógyászat gasztroenterológiai részlege és a kardiológia kapott új eszközöket és arculatot. Előrelépés – óriáslépéssel
A belgyógyászat gasztroenterológiai részlege és a kardiológia kapott új eszközöket és arculatot. Előrelépés – óriáslépéssel
Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.