Újabb lehetőség

Szakmai gyakorlat a gyergyószentmiklósi önkormányzatnál

102

Minden másodéves sapientiás hallgatónak szakmai gyakorlatot kell végeznie a másodév folyamán. Ez segít abban, hogy a hallgatók mélyebb betekintést nyerjenek a szakmájukba, kipróbálhassák élesben, milyen is szakmabelinek lenni.

Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatalafotó: László F. Csaba / archív

Több felsőbb évestől hallottam pozitív referenciákat Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivataláról, és az ottani szakmai gyakorlat lehetőségéről. Elmondásuk szerint szívesen és változatos feladatokkal várják az egyetemistákat. Ezért sokat nem is gondolkodtam, én is felkerestem Fórika Krisztinát, Gyergyószentmiklós Polgármesteri Hivatalának PR-felelősét. Nem csalódtam, hiszen szívesen fogadtak, és immár egy hete végzem a szakmai gyakorlatot, amelyet még a következő két hétben folytatok.
Első körben leültünk és megbeszéltük, hogy engem mi érdekel, miben szeretném kipróbálni magam. Az egy hét alatt változatos, érdekes feladatokat kaptam, amivel saját magamat tudtam fejleszteni, emellett pedig hasznára válhattam az önkormányzat számára is. Megtanultam sajtóközleményeket írni, interjút elemezni, okleveleket szerkeszteni. Lehetőséget kaptam, hogy kérdőívet szerkeszthessek a Súgó-barlang csapata számára, és szöveget szerkesztettem az önkormányzat új weboldalára.
Nagyon jó tapasztalatokat sze­reztem az elmúlt egy hét alatt, és kíváncsian várom, még milyen feladatokra számíthatok a következőkben. Már most elmondhatom, hogy az egyetem részéről ez nagyon ösztönző és jó feladat, bátorítom az egyetem valamennyi hallgatóját, hogy merjék kipróbálni magukat minden olyan területen, amely a szakmai fejlődésüket segítheti elő.

Forika Erzsébet

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek