Újabb két honosított

Bővül a létszám

130

Újabb kormányhatározat jött ki két jégkorongozó honosításáról, akik ugyan már nem játszanak az országban, de korábban az azóta megszűnt Galaci Dunãrea kötelékében voltak. A szóban forgó játékosok a kanadai Phil Buschbacher, illetve az orosz Timur Raszulov.

Buschbacher közel az állampolgársághoz

Két jégkorongozó honosításáról jött ki a napokban kormányhatározat, így tovább bővül az importjátékosok létszáma. Mint ismert, még a múlt év végén a Csíkszeredai Sportklubtól Andrej Taratukhin, illetve Radim Valchar kapta meg a román állampolgárságot, igaz, még az eskütevés határideje nem ismert.
Ezúttal viszont két olyan játékos honosításáról döntöttek, akik már nem játszanak az országban. Az orosz Timur Raszulovról, illetve a kanadai Phil Buschbacherről van szó. A sportágat szeretők figyelmébe a két játékos a 2015/2016-os idényben került, amikor a Dunaújvárosi Acélbikákhoz szerződtek. A következő szezonban már mindketten az akkor még MOL ligás Galaci Dunăreát erősítették. Abban az időben Buschbacher honosítása már felvetődött, hiszen román gyökerekkel rendelkezik. Ez viszont most érett be. A két játékos jelen pillanatban a francia másodosztályban szereplő Caen csapatát erősíti. A válogatott részvételhez viszont minimum két évet – amennyiben válogatottak lettek volna szülőhazájuk csapatában, akkor ez négy év – folyamatosan az országban kellene játszaniuk, ami egyikőjük esetében sincs meg.
A múlt év végén honosításon átesett Sportklub-játékosok – Taratukhin, illetve Valchar – leghamarabb 2021-ben vehetnek részt hivatalosan a romániai válogatottban.

HN-összeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek