Újabb kártyacsomag érkezett

32

Közel tízezer, frissen érkezett egészségbiztosítási kártya kézbesítését kezdte meg az elmúlt napokban a posta Hargita megyében. A címzettek a kártyákat a postástól vehetik át, vagy ha nem tartózkodnak otthon, az egészségbiztosítási pénztárnál kaphatják kézhez.

Közel tízezer egészségügyi kártyát kézbesítenek a napokban a postások. Eddig 20 ezer kártyát vehettek kézhez a biztosítottak
Közel tízezer egészségügyi kártyát kézbesítenek a napokban a postások. Eddig 20 ezer kártyát vehettek kézhez a biztosítottak

November utolsó napjaiban újabb adag, ezúttal 9662 egészségbiztosító kártya érkezett Hargita megyébe, ezek kézbesítését már elkezdték a postások. Kétszer keres fel minden kártyatulajdonost a lakhelyén a postás, ha mégsem sikerül kézbesíteni az okmányt, az eddig alkalmazott eljáráshoz hasonlóan, elérhetőséget hagy a postaládában, és 20 napon belül a címzett a postahivatalban jelentkezhet a kártyájáért. Ha ez idő alatt sem veszi át, a kártyát visszajuttatják a megyei egészségbiztosító pénztárhoz, ahonnan majd a tulajdonos átveheti.
A címzetteknek kézbesített egészségbiztosítási kártya inaktív, az aktiválást az az egészségügyi szolgáltató végzi el, amelyiknél a biztosított a kártyájával legelőször jelentkezett. Ekkor az addig három nullásból álló PIN-kódot egy négy számjegyűre cserélik.
A Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztár adatai szerint Hargita megyébe tavaly összesen 203 669 egészségbiztosítási kártya érkezett, ezek nagy részét – szám szerint 197 419-et – a postások kézbesítették. Mostanáig már 1700 személy igényelte a második kártya kiállítását, 16-an pedig különböző okokra hivatkozva visszautasították a kártyájuk átvételét.

Forró-Erős Gyöngyi

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek