2021. június 12, szombat.
Hirdetéscustom_html_banner1

Újabb kanadai a Sportklubnál

Az észak-amerikai profi jégkorong ligában négy teljes szezont is játszott kanadai légióst igazolt a Csíkszeredai Sportklub. A klubvezetés egyúttal közölte, teljes a csapat játékoskerete. Rod Pelley a negyedik kanadai légiós, akivel a 2019/2020-as idényre szerződést kötöttek a kék-fehérek.

Rod Pelley négy teljes idényt húzott le a legerősebb jégkorong ligában. Energikus, kemény játékos és kiváló csapatember

Teljessé vált a Csíkszeredai Sportklub 2019/2020-as játékoskerete – közölte tegnap a jégkorongcsapat vezetősége, miután a klub leigazolta a kanadai Rod Pelley-t. A center a negyedik kanadai játékosa a csíkszeredai jégkorongcsapatnak.
A 34 éves Pelley a legutóbbi idényt kivéve 19 éves játékos pályafutása során észak-amerikai ligákban játszott. 16 évesen – 2000-ben – mutatkozott be a Prince George Spruce Kings csapatánál, ahol két szezont játszott, majd 2002-ben igazolt az Ohio State University csapatához, az egyetemi ligában (NCAA) szereplő gárdánál négy évet töltött el, az utolsó kettőben ő viselte a csapatkapitányi karszalagot. A 2006/2007-es idény hozta meg számára a nagy áttörést: leigazolta a New Jersey Devils, az észak-amerikai profi jégkorong ligában (NHL) szereplő csapat színeiben kilenc mérkőzésen lépett pályára, majd az idény többi meccsén a gárda AHL-es farmcsapatát, a Lowell Devils erősítette, itt 65 találkozón játszott. A 2007/2008-as idényt is a Lowell Devilsben kezdte meg, ám 11 mérkőzés után felkerült a New Jersey Devilshez, ahol 58 mérkőzésen lépett pályára. A 2008/2009-es idényben újra a Lowell Devilsben játszott, ahol alkapitánya volt a csapatnak. 2009 őszén visszakerült az NHL-es Devilshez, a New Jersey-nél két teljes idényt töltött, de itt kezdte meg a 2011/2012-es szezont is, ám hét mérkőzés után csapata elcserélte, így került az Anaheim Ducks-hez. 2012 őszétől újra az amerikai jégkorong ligába (AHL) került, előbb a Norfolk Admiral-nál hokizott, majd 2013-tól kezdve négy idényben ő viselte a csapatkapitányi címet az Albany Devils-nél. 2017-ben szintén csapatkapitányként játszott a Stockton Heat AHL-es gárdánál, majd tavaly ősszel a SønderjyskE-hez igazolt a dán bajnokságba, onnan érkezett Csíkszeredába. Pelley 256 NHL-es és 556 AHL-es meccsen lépett pályára, a világ legerősebb bajnokságában 29 pontig (9 gól és 20 assziszt) jutott és 102 percet volt büntetve, míg az AHL-ben 147 pontot (75 gól és 72 assziszt) jegyzett és 389 percet ült a büntetőpadon. A jégkorongozók adatbázisával foglalkozó internetes szakportál szerint Pelley energikus, kemény a játéka, nagyszerű csapatember, remek az emberhátrányos játéka védekezésben.
Az elmúlt évekhez képest a Csíkszeredai Sportklub feladta az orosz vonalat, főleg miután Jason Morgan lett a csapat vezetőedzője. A kanadai szakember az észak-amerikai stílust követeli meg játékosaitól, így nem csoda, hogy egyre több honfitársa lesz a csapatnál. Korábban már leigazolta a Sportklub Kurtis McLean-t, aki tavaly a szlovák HC Gyetva csapatánál játszott, a kék-fehéreket erősíti Evan Brophey, aki Kassáról érkezett, valamint Josh Shalla, aki az észak-amerikai Indy Fuel csapatát cserélte le a székelyföldi gárdára. A háromfős kanadai kontingenshez csatlakozik majd Rod Pelley, rajtuk kívül a fehérorosz Makszim Szamankov és az orosz Gyenyisz Kuljas igazolását jelentette be korábban a Sportklub, ugyanakkor két székelyföldi játékost, Adorján Örsöt és Láday Tamást is sikerült hazacsábítania a kék-fehér csapatnak.
A Sportklub hazai játékosai pár napja Csíkkarcfalván már megkezdték a jeges edzéseket, a kanadai légiósok a jövő hét végén érkeznek Csíkszeredába, míg az orosz és fehérorosz hokis a hónap végén csatlakozik a csapathoz, amely augusztus 30. és szeptember 1. között a Gyilkostó-kupán vesz részt a bukaresti Steaua, a Fehérvári Titánok és házigazda Gyergyói HK csapataival.

A Csíkszeredai Sportklub kerete

Kapusok: Adorján Örs, László Arnold, Makszim Szamankov.
Hátvédek: Láday Tamás, Gyenyisz Kuljas, Papp Szabolcs, Flinta Botond, Salló Alpár, Gecse Hugó, Györfy Tihamér, Farkas Tamás, Bors Arnold.
Csatárok: Becze Tihamér, Bíró Tamás, Eduard Cășăneanu, Fodor Csanád, Részegh Zsolt András, Rokaly Norbert, Rokaly Szilárd, Sándor Zoltán, Horváth László, Andrej Taratuhin, Radim Valchar, Kurtis McLean, Evan Brophey, Josh Shalla, Rod Pelley.
Edzők: Jason Morgan és Hozó Levente.

HN-összeállítás

Kapcsolódó cikkek:

Tizenöt megyében van árvízveszély a hétvégén

HN-információ Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet az ország 15 megyéjére adott ki első fokú árvízriasztást. A riasztás hétfő délig van érvényben. A szombat délutántól...

A kormány azonnali lemondását követeli az AUR

A kormány azonnali lemondását követeli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR), amely szerint az országos helyreállítási terv kapcsán jelzett rendellenességek a kabinet alkalmatlanságát bizonyítják. Az...

Egy gyergyói kutyamenhely segítséget kér

Bár gyakran láthatjuk, hogy napjainkban nem megfelelőképpen bánnak az állatokkal, bőven van példa arra környékünkön is, hogy egyesek akár egész életüket feláldozzák értük. A...

Legfrissebb