Újabb intézkedések: Lélegeztetőgépeket vásárol Csíkszereda önkormányzata

87

A csíkszeredai katasztrófavédelmi bizottság tegnapi ülését követően tartott online sajtó­tájékoztatót Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármeste­re. Az elöljáró a legújabb dön­té­sekről, intézkedésekről számolt be. Hangsúlyozta, továbbra sincs igazolt beteg Csíkszeredában, sem a megyében, de mindezek ellenére komolyan kell venni a helyzetet és betartani a szabályokat.

Online sajtótájékoztató. Újabb feladatok várnak megoldásra                                                     Fotó: László F. Csaba

Online sajtótájékoztatót tartott tegnap Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda polgármestere. Mint mondta, intézményes karanténban 31, otthoni elkülönítésben pedig közel 300 személy tartózkodik.
– A Fészek központban nyitási engedélyt kapott egy újságárus, az Altex, valamint a Kolumbán Optika – közölte az elöljáró.
Mint mondta, a további intézkedések gyakorlatba ültetése érdekében tizenhárom övezetre osztottuk a várost. A terv elfogadásra vár – fűzte hozzá Ráduly.
A polgármester beszámolt arról is, hogy Az Időseinkért! szolgáltatásra van igény, 42 személy jelentkezett.
A városban élő idősek segítése mellett szó esett a megyei kórház vidéki szakszemélyzetének szállításáról is.
– A csíkszeredai tömegközlekedésben használt járművek kevés ülőhellyel rendelkeznek. Dolgozunk a probléma megoldásán, hogy minél nagyobb segítségére lehessünk a kórháznak – mondta a polgármester.
A térségben közel 253 vidéki kórházi alkalmazottnak lenne szüksége erre a szolgáltatásra.
A város vezetősége és a sürgősségi kórház menedzsmentje pénteken egyeztetett hét lélegeztetőgép vásárlásáról, ennek költségeit az önkormányzat állja. Egy ilyen készülék értéke közel harmincezer euró, beszerzésüket a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Bizottságnak is jóvá kell hagynia, emelte ki a polgármester.
– A március 29-én nyilvánosságra hozott katonai rendelet a tömbházak, liftek, lépcsőházak fertőtlenítésére kötelezi az önkormányzatokat. Lehetetlen küldetésnek tekintem ezt a feladatot, de igyekszünk valamilyen megoldást találni – fűzte hozzá Ráduly Róbert Kálmán.
Felhívta a figyelmet a lakástulajdonosi társulások felelősségére ebben az ügyben, ugyanakkor mértéktartásra és komolyságra intette a lakosságot.
A térségben Hargitafürdőn, Zsögödfürdőn és a városközpontban hoztak létre elkülönítésre szolgáló létesítményeket, ezeket még nem vették használatba. Ráduly Róbert Kálmán polgármester elmondta, a felújított Erőss Zsolt Aréna egészségügyi központtá való alakításának kérdésében egyelőre nem jutottak előbbre, a bizottsággal való hiányos kapcsolattartás miatt.

Fülöp Orsolya

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek