Újabb huszonnyolc kilométer

Bicikliút és jelzésfestés a Hegyimentők jóvoltából

65

A Csíki Hegyimentő Csapat két pozitívan elbírált megyei pályázatnak köszönhetően újabb huszonnyolc kilométerrel bővítette a Csíki-havasok gerincén kijelölt bicikliútvonalat, valamint idén először az Egyeskőhöz vezető legforgalmasabb útvonal jelzéseit is újrafestette. A hegyi kerékpározás népszerűsítése mellett a biztonságos túrázás fontosságát is szem előtt tartják.

Szorgos hegyimentők. Így válnak biztonságosabbá a hegyi ösvények Fotó: Facebook

A Csíki Hegyimentő Csapat három éve pályázott először a hegyi bicikliútvonalak kijelölésére, és mára már több száz kerékpárútvonallal bővült a Hargita-hegység és a Csíki-havasok. Idén a Gyimesi-hágótól egészen a Tarkő-mezőig alakítottak ki biciklivel járható útszakaszokat, amelyek hossza huszonnyolc kilométer.
A Csíki-havasok gerincén végigfutó bicikliútnak köszönhetően Nyergestetőtől akár Ba­lán­bányáig is el lehet jutni. Molnár Zsombor hegyimentő lapunknak elmondta: idén először nemcsak a hegyi kerékpárútvonalak kijelölésére pályáztak, de két rendkívül forgalmas turistaútvonal biztonságosabbá tételére is.
– Az Egyeskőhöz vezető széppataki piros háromszög és a Kovácspatakán ugyanoda felvezető útvonalát fényvisszaverő jelzésekkel festettük le. Így sötétedés után is biztonságosan járhatóak ezek a menedékház felé vezető útszakaszok – számolt be Molnár Zsombor, hozzátéve: igyekeznek csökkenteni az eltévedések számát, mivel a biztonságos túrázás fontosságát is szem előtt tartják.
A pályázat összértéke 8500 lej, amelyből 5000 lejjel a bicikliutak kijelöléséhez, 3500 lejjel a turistaútvonalak újrafestéséhez járult hozzá Hargita Megye Tanácsa.

Keresztes Bea

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek