Újabb határidő-hosszabbítás

Zöld ház program

262

Meghosszabbította a Zöld ház program jelentkezési határidejét a fotovoltaikus napelemes rendszereket felszerelő cégek számára a Környezetvédelmi Alap. Az új határidő március 29-e – közli a környezetvédelmi tárcához tartozó intézmény.

Napelemtelep. Az áramtermelés új időszakát remélik

A múlt heti közlemény szerint a határidőt azért tolták ki a hónap végéig, mert nagyon sok cég kérelmét kellett visszautasítaniuk hiányzó dokumentumok miatt – Hargita megyéből egyébként hármat.
A finanszírozási útmutató is módosult, a Környezetvédelmi Alap szerint ezen változtatások az egyszerűbb, így könnyebb hozzáférést szolgálják. A programban részt venni kívánó polgárok a minisztériumi engedéllyel rendelkező, fotovoltaikus rendszereket felszerelő cégeknél jelentkezhetnek majd. A vállalatok listáját az Környezetvédelmi Alap honlapján, az afm.ro weboldalon később teszik közzé.
Egyébként nem ez az első alkalom, hogy meghosszabbítják a cégek jelentkezési határidejét. Eredetileg március elsejéig kellett volna jelentkezzenek a vállalatok, aztán február 22-én egészen március 15-ig tolták ki a határidőt, most pedig hónap végéig biztosítanak lehetőséget a részvételre az érdeklődő cégeknek.
Mint arról a Hargita Népe beszámolt, nem lesz egyszerű elegendő kivitelezőt találnia a szaktárcának. Lapunknak iparági szakértők korábban elmondták: jó befektetésnek ígérkezik az országos Zöld ház program keretében államilag támogatott fotovoltaikus napelemes rendszerek telepítése, azonban nem biztos, hogy lesz elég kivitelező cég, amely felszereli ezeket. A program ugyanis utólag számolja el a költségeket, a kisebb vállalatok pedig nem merik megkockáztatni, hogy nagyobb összeget befektessenek erre a célra.

Kiss Előd-Gergely

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek