Újabb FK-bravúr a kupában

Történelmi siker

83

Bejutott a labdarúgó Románia-kupa nyolcaddöntőjébe a harmadik ligás FK Csíkszereda, miután egygólos győzelmet aratott a másodosztályú ACS Energeticianul ellen hazai környezetben. Csíki csapat legelőször és egyben legutoljára 1993-ban volt a sorozat legjobb 16 csapata között.

Mitra Szilárd csereként gólt fejelt Fotó: László F. Csaba

Huszonöt évvel ezelőtti történelmi tett megismétlésére készült az FK Csíkszereda labdarúgócsapata a labdarúgó Románia-kupában, hiszen 1993-ban szerepelt legelőször és legutoljára csíki alakulat – akkori nevén Rapid Csíkszereda – a sorozat nyolcaddöntőjében. Ehhez Valentin Suciu tanítványainak a másodosztály 10. helyén álló, petrozsényi székhellyel rendelkező ACS Energeticianult kellett legyőzni. A vezetőedző pedig a találkozó előtt a csapat honlapjának adott nyilatkozatban fejtette ki, hogy „a Románia-kupában vannak meglepetések, mi abban reménykedünk, hogy még egy meglepetést tudunk okozni, akárcsak az előző körben.”
A meccset pedig némiképp őszies, de jó körülmények között lehetett megrendezni, ahol a nagyérdemű azt láthatta, hogy az FK méltó ellenfele a másodosztályú Energeticianulnak. A kiegyenlített küzdelem pedig azt is jelentette, hogy kevés a helyzet. Az elsőt pedig a 13. percben jegyezhettük, amikor egy szabadrúgás száguldott el Bordás kapuja mellett. A 20. percben egy kényszerű cserét követően Csürös helyét Mitra veszi át. És milyen jól tette! A 30. percben ugyanis egymást követően két szöglethez jut az FK, és a másodiknál Magyari ívelésére remekül érkezett Mitra védhetetlenül fejelt a hálóba. A bekapott gól után a vendégek megrázták magukat és beszorították az FK-t. A csíkiak volt, hogy percekig nem nagyon tudtak labdához érni, de az ellenfél sem volt annyira veszélyes kapura, bár egyszer Bordás közbeavatkozása nagyon kellett.
A második félidőre rendezte sorait az FK, és újfent felvette a versenyt az Energeticianullal. Egyenlő erők küzdelme zajlott a pályán, hogy 20 percnyi játékidő után Neagu hagyjon ki egy nagy lehetőséget. Pár percre rá jött az egyenlítés. Majzik szerelt szabálytalanul a tizenhatoson belül, a megítélt tizenegyest Neagu értékesítette. A vendég gólöröm nem tartott sokáig, hiszen két percre rá újfent vezetéshez jutott az FK. Majzik robogott fel a jobb oldalon, majd középre tett labdáját Magyari lőtte laposan a hálóba. Az FK visszavonulót fújt, beállt a saját térfelére, és várta a kontra lehetőségeit. A petrozsényiek nagyon nem tudtak mit kezdeni a helyzettel. A 89. percben egy jobb oldali beívelésre érkezett középen egy vendégjátékos, de csúnyán fölé lőtt. És ezzel elfogyott a puskaporuk, ami azt jelentette, hogy az FK bejutott a legjobb 16 közé a Románia-kupában.
Az ötödik forduló mérkőzéseit ma és holnap folytatódnak, míg a nyolcaddöntő mérkőzéseire október 29. és november 4. között kerül sor. A sorsolást egyelőre nem lehet tudni, mikor tartják.

Románia-kupa, a nyolcaddöntőbe jutásért
FK Csíkszereda – ACS Ener­geticianul 2–1 (1–0) /Mitra (31.), Magyari (73.), illetve Neagu (71.)/.
Az FK felállítása: Bordás Dániel – Majzik Adrián, Csürös Attila (Mitra Szilárd, 20.), Kovács Szabolcs István, Fabio de Oliveira, Veres Szilárd, Pál Kristóf, Eder Gonzales, Magyari Szilárd, Bajkó Barna (Soufiane Jebari, 60.), Györgyi Arthur (Nagy Zsolt, 83.).
Az Energeticianul felállítása: Horațiu Moldovan – Petre Constantin, Daniel Lung, Marius Ioniță, Constantin Druga, Mi­hai Iordache, George Enache, Cos­min Neagu, Vlad Tudorache (Ma­rius Țioiu, 56.), Alexandru Gir­biță (Laurențiu Manole, 78.), Vlad Rusu.

Darvas Attila

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek