2021, január 19, kedd.
custom_html_banner1

Újabb edzőmeccseket játszanak

 

 

A Kovásznán tartott edzőtáborozást követően immár hazai környezetben készül az FK Csíkszereda a labdarúgó 2. Liga 2020/2021-es idényére. Noha a tervben szerepelt egy külföldi edzőtáborozás is, erről a jelenlegi járványhelyzet miatt lemondott a klubvezetés, a hétre pedig két felkészülési mérkőzést iktattak. Valentin Suciu szerint a csapat kerete alakulóban van.

Egy kovásznai edzőtáborozáson és két felkészülési mérkőzésen, illetve több koronavírus-tesztelésen is túl vannak az FK Csíkszereda játékosai, a héten pedig újabb találkozókat szeretnének játszani. Ez azonban nagyban függ attól, hogy az ellenfeleknek lesz-e érvényes koronavírustesztjük.

Noha külföldi edzőtáborozást is tervezett a klubvezetés, erről egyelőre lemondtak a jelenlegi járványügyi helyzet miatt, és hazai környezetben készülnek a 2. Liga 2020/2021-es idényére az FK Csíkszereda labdarúgói. – Az edzések az egészségügyi előírások betartásával zajlanak, a játékosokon pedig gyakran végeznek koronavírustesztet, eddig nem tapasztaltak senkin sem megbetegedést – nyilatkozta Valentin Suciu. Az FK Csíkszereda edzője hozzátette, „alakulgat” a keret, és továbbra is azon dolgozik a klubvezetés, hogy ősztől ne a kiesés elkerüléséért harcoljon a csapat. – Amint már a 2019/2020-as idény félbeszakadásakor elmondtam, úgy érzem, hogy a pályán is ki tudtuk volna harcolni a másodosztályban való maradást, a következő idény végén pedig a középmezőnyben szeretnénk zárni. Ennek érdekében állítjuk össze majd a keretet, tárgyalunk is néhány játékossal – tette hozzá az FK trénere.

Valentin Suciu szerint fizikálisan és taktikailag is elmarad néhány játékos az elvártaktól, de azon vannak, hogy a hibákat kijavítsák a szezon kezdetéig. – Jövő hétfőtől újabb tizenkét napos felkészülési ciklust kezdünk el, a csapat tagjai Csíkszeredában vonulnak edzőtáborba, és azon vagyunk, hogy a lehetőségek szerint néhány edzőmérkőzést is lekössünk erre az időszakra – mondta lapunknak Valentin Suciu. A kovásznai edzőtáborozás alatt két felkészülési meccset játszott az FK Csíkszereda, az elsőt Tatrangon a Mostiștea Ulmu ellen, a Călărași megyei gárda a másodosztályba való jutásért kiírt selejtezőben érdekelt, a találkozót a csíkiak Antal, János és Perényi góljaival 3–1-re nyerték. Az elmúlt hét közepén Kézdivásárhelyen a Maros megyei bajnok Nyárádtői Unirea ellen játszotta le az FK a második edzőmeccsét, amely 3–3-as döntetlennel zárult. Mindkét mérkőzésen Valentin Suciu játéklehetőséget adott csapata minden focisának.

A hétre újabb két felkészülési mérkőzést tervezett be az FK Csíkszereda harmadosztályú csapatokkal szemben. Ma a Sellenberki Viitorult fogadják a csíkiak, szombaton pedig a Székelyudvarhelyi FC ellen lépnek pályára. – A székelyudvarhelyi mérkőzést csak abban az esetben játsszuk le, amennyiben az ellenfél játékosainak addigra elvégzik a koronavírusteszteket, és mindenkinek negatív lesz az eredménye – tette hozzá Valentin Suciu.

Elmarad a nemzetközi torna

A Székelyföldi Labdarúgó Akadémia 2017-től kezdve szervezte meg az U17-es korosztály számára a Székelyföld OTP Bank-kupa küzdelmeit, amelyen a Kárpát-medencei labdarúgó akadémiák csapatai vettek részt: a házigazda FK Csíkszereda mellett a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, a Dunaszerdahelyi AC, a TSC Topolya, az NK Eszék, illetve a Munkács Futball Akadémia játékosai léptek pályára. Az első kiírást Eszék, a másodikat és a harmadikat az FK Csíkszereda csapata nyerte. Idén viszont nem tartják meg a tornát.

A Székelyföld OTP Bank-kupa negyedik kiírásának mérkőzéseit a hétre tervezték, ám a járványügyi helyzetre való tekintettel nem tudják megtartani a tornát, noha június végén még bizakodóak voltak a szervezők. A csapatok ugyanis lemondták a részvételt, mert ugyan korlátozások nélkül beutazhattak volna Romániába, ám hazaérkezésükkor kéthetes karantén várt volna a játékosokra és a stábtagokra egyaránt, ez pedig az idénykezdésre való felkészülésüket tekintve nem lett volna ideális. Ugyanebből az okból nem utazik Magyarországra az FK Csíkszereda U19-es csapata a Kárpát-medencei labdarúgó akadémiák csapatainak szervezett korosztályos tornára.

Nem folytatják a bajnokságot

Az alapszakasz utolsó fordulója előtt fagyasztották be a hazai labdarúgó Elit Liga U19-es, U17-es és U16-os kiírásának küzdelmeit, az U15-ös pontvadászat pedig a felénél tartott, amikor a koronavírus-járvány miatt leállt a hazai fociélet. A Román Labdarúgó Szövetség közlése szerint az U19-es bajnokságot leszámítva nem hirdetnek bajnokot, ám a legnagyobb ifjúsági korosztályban lezárják a pontvadászatot.

Az U19-es korosztályban a Keleti csoportban az FK Csíkszereda 37 ponttal a negyedik helyen állt, az U17-es és az U16-os pontvadászatban pedig harmadik volt a csíki csapat, utóbbi két korosztályban a gárda a rájátszásba jutásért harcolt.

A szakszövetség döntése értelmében csak az U19-es bajnokságot fejezik be, ugyanis augusztus 5-ig az európai szövetség felé közölniük kell, melyik gárda játszhat a korosztályos Bajnokok Ligájában. A kiírás szerint augusztus 1-jén az Aradi UTA – Bukaresti Dinamo és a Konstancai Viitorul – Kolozsvári CFR csapatai az elődöntőt vívják, két nappal később a két párosítás győztese pedig megmérkőzik a bajnoki címért.

Jó hír viszont a csíkiak számára, hogy a 2019/2020-as idényben a női harmadosztály 4. csoportjában szereplő FK csapata – amely a bajnokság felénél listavezető volt – ősztől a női 2. ligában szerepelhet, a tervek szerint az új szezon augusztus végén kezdődik el.

Kapcsolódó cikkek:

14,319RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb