2021, január 24, vasárnap.
custom_html_banner1

Újabb csíki dobogósok

Kiváló eredményekkel zárták a Hargita megyei motorosok az elmúlt hétvégét: hét dobogós helyezést szereztek a Mo­to­cross-kupán. A szombati versenyt követően Erőss Koppány a közelgő Supermoto-futamra edzett a legendás ralipilóta, Titi Aur pályáján.

Megyebeli sportolók a Motocross-kupán. Heten kaptak kupát
Megyebeli sportolók a Motocross-kupán. Heten kaptak kupát

Nagyon jól szerepeltek a Hargita megyeiek a szombaton Bolintin Va­le­ban rendezett Motocross-kupán: hét sportoló is dobogós helyen zárt. A Top Cross TCS és a Dual Racing Team által hatfutamosra tervezett sorozat negyedik versenyét rendezték szombaton, az utolsó két futamot Zernyesten, illetve Sepsiszentgyörgyön tartják.
A viadalon az MX2 kategóriában a székelyudvarhelyi Balázs István mindkét futamon diadalmaskodva lett első összetettben, míg a csíkszeredai Erőss Koppány a 65 cm3-es géposztályban a versenyeket a második helyen zárta, és összetettben is a dobogó második fokára állhatott. – Nagyon nehéz és technikás volt a pálya, ennek ellenére nagyon tetszett nekem – mondta a csíki motoros a viadalt követően.
Az amatőrök között az MX1-es kategóriában Sánduly Tamás a második, az MX2-ben Okos Zsolt az első, Kinda Géza a második, Gerczuj Nándor a harmadik, Sánduly Szilárd az ötödik, Antal Szilárd a hatodik helyen zárt, míg a veteránok között Fazakas Zoltán a harmadik lett.
Erőss Koppány a szombati motocross-versenyt követően vasárnap a Supermoto szakág viadalára készülve egy edzésen vett részt. A többszörös román ralibajnok, Constantin „Titi” Aur Bukarest melletti 1,2 kilométeres pályáján vett részt egy edzésen, a jövő hétvégén pedig a bajnokság zárófutamán vesz részt, amelyet a fővárosban rendeznek. Erőss Koppány számára a motocross országos bajnokság sem ért még véget, a hétvégén Kiskapuson, október 17-én és 18-án a Valea lui Mihai melletti pályán harcol még a pontvadászat megnyeréséért, ezenkívül még két MX-kupán, illetve a magyar bajnokságban is szeretne rajthoz állni.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,352RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb