2020, december 3, csütörtök.
custom_html_banner1

Hirdetés

Újabb csíki autósportsikerek: Bajnoki címeket nyertek a Richy Racing Team pilótái

Fazakas Erik Zsolt 2018 után idén is négy bajnoki címet szerzett két pontvadászatban

Véget ért az országos másodosztályú autós hegyi bajnokság és a Time Attack pontvadászata is. A csíkszeredai autósok újra remekül szerepeltek, a hegyibajnokságban a Richy Racing Team (RRT) pilótái kibérelték a dobogót, míg a Time Attack-ban hét kategóriaelsőséget sze­reztek.

Remek eredményekkel zárták a Richy Racing Team pilótái az országos másodosztályú autós hegyi bajnokságot és a Time Attack pontvadászatot: a csíkszeredai klub versenyzői a két országos megmérettetésen összesen tizenegy bajnoki címet nyertek. A legtöbb elsőséget Fazakas Erik Zsolt szerezte, aki mindkét pontvadászatban nyerni tudott.
A országos másodosztályú autós hegyi bajnokságban negyvenhét pilóta indult, közülük harminchatan szereztek pontot. A csíkszeredai Richy Racing Team (RRT) hat pilótával vett részt a pontvadászatban, amely során tíz különálló futamot tartottak, hat viadal közös volt az első osztállyal. A bajnoki tabella összeállításánál a tíz másodosztályú futam mellett az első osztállyal közösen rendezett bajnokik legjobb eredményét is figyelembe vették. A bajnokság Csíkszentkirályon kezdődött, majd a Szent-Anna-tói, a sugásfürdői és a nyárádmagyarósi viadalok következtek, a pontvadászat Gyergyóditróban zárult. A másodosztály mezőnye indulhatott az első osztállyal közösen tartott resicabányai, medgyesi és râncai futamokon.
A bajnokság végén összetettben három RRT-s pilóta végzett a dobogón. Fazakas Erik Zsolt a tízből nyolc futamot nyert, egyen második lett, az utolsót pedig kihagyta, Medgyesről pedig a két győzelméből egyet vettek figyelembe a végelszámolásnál, így 243 ponttal megnyerte a bajnokságot. Szabó Botond két futamgyőzelmet aratott, hatszor végzett a második helyen és szintén egy második helyet hozott az első osztállyal közös futamokról, így 176 ponttal a második helyen zárta a bajnokságot. A két csíkszeredai pilóta mögött harmadikként a szintén RRT-s nyárádszeredai Kiss Szilárd végzett. A csíki klub sportolói közül összetettben Kádár Zsolt a hetedik, Scîrlet Sebastian a huszadik, míg Kopacz Zsolt a 36. helyen zárt.
Az A1 kategóriában Kopacz az ötödik lett, míg Scîrlet a hatodik helyen zárt, az A2 kategóriában Fazakas megnyerte a bajnokságot Kiss előtt, Kádár pedig a negyedik helyen zárt. Az A3-as kategóriát Szabó Botond nyerte, a junior I-es kategóriában Scîrlet a harmadik lett, míg junior II-ben az RRT pilótái harcoltak egymás ellen, végül Fazakas, Kiss, Kopacz, Kádár volt a sorrend. Fazakas Erik Zsolt három, míg Szabó Botond egy bajnoki címet nyert a 2019-es hazai másodosztályú hegyi bajnokságban.

Time Attackban is sikeresek voltak
A Time Attack pontvadászt során idén négy helyszínen nyolc futamot tartottak, a marosvásárhelyi Transilvania Motor Ring hat, Gyergyószentmiklós központja pedig két versenynek adott otthont. Az országos bajnokságban hat géposztályban és két ifjúsági kategóriában hirdettek bajnokot, összetettben nem volt pontvadászat. Az RRT pilótái csak egy géposztályban nem diadalmaskodtak, a többiben viszont bajnoki címet szereztek.
Az RRT pilóták közül az 1-es géposztályban Mihai Alexandrescu bajnok lett, míg Ana Ciprian a második helyen zárt, a 2-ben Scîrlet Sebastian a negyedik, Kopacz Zsolt a nyolcadik, Csató Roland pedig a 11. helyen zárt, utóbbi viszont csak egy futamon indult, hiszen a csíki pilóta a Rali-2-ben szerepelt idén, a marosvásárhelyi viadalt pedig tesztelésre használta.
A 3-as géposztályban Fazakas Erik Zsolt megnyerte a bajnokságit Kiss Szilárd előtt, Kádár Zsolt pedig a kilencedik helyen zárt. A 4-es géposztályban kilenc pilóta indult, ebből hét az RRT tagja. Veres István megnyerte a kategóriát, Szabó Botond a második, Kovács Károly a negyedik, Göbel Eduard az ötödik, Elekes Róbert a hatodik, Munteanu Alexandru a nyolcadik, míg Tódor Vendel a kilencedik helyen zárt. Az 5-ös géposztályban az szintén RRT-s pilóta zárt az élen Andor Marius személyében, Lăcan Bogdan Emil pedig a negyedik lett. A street 1 géposztályban a hét pontozóból az első négy a csíkszeredai klub pilótája: Radu Pompei Andrei bajnoki címet nyert, Mureșan Sorin Daniel a második, Munteanu Alexandru a harmadik, míg Göbel Eduard a negyedik helyen zárt.
A junior I. kategóriában Scîrlet Sebastian hatból nyolc futamgyőzelemmel bajnok lett, míg junior II-ben hat RRT-s pilóta harcolt az elsőségért. Ebben a kategóriában érdekesen alakult Fazakas Erik Zsolt és Kiss Szilárd párharca: a csíki pilóta nyolcból hétszer győzött, az első gyergyószentmiklósi futamon viszont kiesett, míg a nyárádmenti versenyző hét második helyet szerzett, Gyergyószentmiklóson pedig megnyerte az első viadalt. A két pilóta egyaránt 76 pontot gyűjtött, így a bajnoki cím sorsáról a Román Autósport Szövetség dönt majd, hiszen a Time Attack bajnokság szabályzata nem rendelkezik olyan passzussal, milyen alapokon sorolják a versenyzőket egyenlő pontállás esetén. A harmadik helyen Tarța David, a negyediken Kopacz Zsolt, az ötödiken Kádár Zsolt, a hatodikon Csató Roland zárt.
– A klub indulásakor a fiatal pilóták kinevelését tűztük ki célul, és egyelőre az eredmények alapján elmondható, hogy jó úton haladunk. Az RRT-ben kezdte meg autós pályafutását Csató Roland, aki idén már ralipilótaként a másodosztály A1-es géposztályában bajnok lett, Fazakas Erik Zsolt pedig – akárcsak tavaly – négy bajnoki címet szerzett az idén, ebből egyet összetettben – összegezte a bajnoki idényt Ritner Béla, a Richy Racing Team vezetője.

Kopacz Gyula

Kapcsolódó cikkek:

14,239RajongókTetszik
0FeliratkozóFeliratkozás

Legfrissebb