Újabb csíki a válogatottban

84

Kényszerű csere történt a magyar jégkorong-válogatott bő keretében: Benk András sérülés miatt nem tud Jarmo Tolvanen szövetségi kapitány rendelkezésére állni, az UTE csatára helyett a csíkszeredai születésű, ám a Fehérvár AV19-et erősítő Reisz Áron kapott meghívót a jövő hétvégi EIHC-tornára.

Újabb csíki játékossal lett teljes a magyar keret

Jarmo Tolvanen, a magyar jégkorong-válogatott szövetségi kapitánya korábban olyan bő keretet hirdetett ki a jövő hétvégén sorra kerülő lengyelországi EIHC válogatott nemzetközi tornára, amelybe három székelyföldi sportoló – Sárpátki Tamás, Bartalis István és Sofron István – kapott behívót. Ez a szám viszont négyre emelkedett, miután kényszerű cserét kellett végrehajtsanak. Benk András helyét ugyanis a csíkszeredai születésű, de a Fehérvár AV19-et erősítő Reisz Áron veszi át.
Benk hosszabb ideje küszködik térdsérüléssel, ennek kezelésére pedig most van a legjobb alkalom az Erste Liga rájátszása és a válogatott edzőtábor előtt. A keret összetétele nem változik abból a szempontból, hogy Benk kiesése ellenére is 4 kapussal, 12 hátvéddel és 18 csatárral a fedélzeten tartják a jövő heti összetartást. Erre február 13-án kerül sor, ezt követően pedig a válogatott a lengyelországi Katowicébe utazik, ahol EIHC-torna keretein belül Kazahsztánnal, Olaszországgal és a házigazda Lengyelországgal csap össze.
A román válogatott évek óta nem játszik felkészülési mérkőzéseket a nemzetközi szünidő alatt. És ezt ezúttal a Brassói Corona ki is használja, ugyanis ekkor játssza le a román bajnokság elejéről elhagyott összecsapásait a Galaci Dunăreával, a Bukaresti Steauával, illetve a Gyergyószentmiklósi Progymmal.

HN-öszeállítás

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek