Újabb bravúrra várva

Óriási lehetőség előtt az FK Csíkszereda

123

A helyi labdarúgás fennállása óta talán a legfontosabb összecsapására készül az FK Csíkszereda. A csíki csapat ma este nyolc órától hazai pályán fogadja a Románia-kupa negyeddöntőjében a címvédő U Craiovát. Az FK a nyolcaddöntőben nagy meglepetésre legyőzte a Bukaresti Dinamót, ma este újabb bravúr kellene a csíkiak továbbjutásához. Telt ház előtt játsszák a meccset.

Ponyvákkal védték a csíkszeredai stadion gyepét az időjárási viszontagságoktól

A csíki labdarúgás történetének talán a legfontosabb mérkőzését játssza ma este az FK Csíkszereda: a piros-feketék 20 órától a Románia-kupa negyeddöntőjében a címvédő U Craiova csapatát fogadják. A sorozatban eddig jól szerepelt az FK Csíkszereda, a harmadik körben Szászhermányban nyertek 2–0-ra a helyi FC ellen, majd hazai pályán a Bákói Aerostart győzték le 3–2-re. A legjobb tizenhat közé jutásért az Energeticianul Sireasát múlták felül 2–1-re.
A nyolcaddöntőben nem sok továbbjutási esélyt adtak az FK Csíkszeredának, hiszen a nagy múlttal rendelkező, többszörös országos bajnok és Románia-ku­pa-győztes Bukaresti Dinamo számított favoritnak, ám nagy meglepetésre a csíkiak tizenegyes-párbajban legyőzték az akkor és most is az 1. Ligában bukdácsoló fővárosiakat.
November első napja után ma este újra villanyfényes mérkőzést játszik az FK Csíkszereda, eddig a megyeszékhelyen kivilágított stadion szerencsét hozott a csíki csapatnak. Mi több, eddig minden Románia-kupa-meccsüket egygólos különbséggel nyerték az FK focisai, és a szászhermányi találkozót leszámítva, minden alkalommal erősebbnek ítélt ellenfelet múltak felül.
Csíkszeredában napok óta tesztelik a stadion világítását, Valentin Suciu tegnap este tartotta meg a csapat utolsó edzését a mai mérkőzés előtt. A csíki klub egyébként a hét elején letakarta a játéktér felületét, így óvva meg a havazástól, az éjszakai fagyoktól és a nappali olvadástól a stadion gyepszőnyegét.
A találkozóra egy hete alig egy óra alatt adták el az összes belépőt, így telt ház előtt zajlik majd a mai mérkőzés, amelyet három tévétársaság is élőben közvetít.

Kopacz Gyula

Akár ez is tetszhet

Hozzászólások lezárva, de 1 | trackbacks és Pingbacks vannak nyitva.

Ez a weboldal Cookiekat használ a felhasználói élmény javítása érdekében Elfogadom Részletek